Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pasta yapımında çeşitli kalıplar kullanılır:
- Metal Kek Kalıpları: Genellikle teflon kaplı olup, yağlanması gereklidir 1.
- Silikon Kek Kalıpları: Yağlanma gerekmez, hamuru direkt kalıba dökerek pişirebilirsiniz 1.
- Döküm Kek Kalıpları: Katı yağ ile yağlanıp, unlanarak kullanılır 1.
- Kelepçeli Kalıplar: Yağlı kağıt ile kullanılabilir ve kelepçesi çıkartılarak çember olarak da kullanılabilir 12.
- Pasta Çemberleri: Fırında pişirilen ve ya soğuk ürünler için kullanılır 3.
- Tart Kalıpları: Teflon ve aliminyum olarak kullanılabilir 1.
- Kapkek Kalıpları: 6 veya 12'li olarak tepsi şeklindedir, teflon kaplı olduğundan yağlamak gereklidir 1.
Ayrıca, pantastik kalıplar ve şekli mumlar gibi ısıya dayanıklı plastik kalıplar da pasta süslemesinde kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: