Buradasın
Evde kolay pasta kreması nasıl yapılır çikolatalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çikolatalı pasta kreması yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 su bardağı süt 34;
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası 34;
- 2 yemek kaşığı un 34;
- yarım su bardağı şeker 34;
- 2 yemek kaşığı kakao 34;
- 1 yumurta sarısı 34;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 34;
- 1 paket vanilya 34;
- 1 paket bitter çikolata (80 gr) 34.
Yapılışı:
- Un, nişasta, şeker, kakao ve yumurta sarısını tencereye koyun ve karıştırın 3.
- Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz olana kadar karıştırın 3.
- Pürüzsüz olan kremayı ocağa alın ve çırpıcıyla sürekli karıştırarak pişirin 3.
- Kaynamaya başlayan kremaya tereyağını ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın 3.
- Ocaktan aldığınız kremaya çikolata ekleyin ve çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın 3.
- Krema ılınana kadar sık sık karıştırın 3.
- Üzerinin kabuk bağlamaması için streç filmle kaplayıp tamamen soğuyana kadar bekletin 3.
- Soğuyan kremanın üzerindeki streç filmi kaldırarak tekrar çırpın ve istediğiniz pastada kullanın 3.
Çikolatalı pasta kremasını, buzdolabında dinlendirdiğinizde kıvamı daha iyi hale gelir ve lezzeti artar 3.
Tarif, farklı kaynaklarda küçük değişikliklerle yer alabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: