Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şöbiyet yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları:
- Yufkaların tazeliği: Taze baklavalık yufka kullanılmalıdır 14.
- Tereyağı: Tereyağı taze olmalı ve köpükleri alınmalıdır 4.
- İç harcın kıvamı: Muhallebi harcı çok katı veya çok sıvı olmamalıdır 5.
- Şerbetin soğukluğu: Şerbet soğuk, tatlı ise ılık olmalıdır 13. Sıcak şerbet dökülürse tatlı hamur olabilir 13.
- Pişirme derecesi: Şöbiyet, fırında nar gibi kızarana kadar pişirilmelidir 4. Fazla pişirme, tatlının hamur olmasına neden olabilir 4.
- Dinlendirme: Şerbet döküldükten sonra tatlının en az bir saat dinlendirilmesi gerekir 15.
- Dizim: Şöbiyetlerin uç kısmı, pişirme sırasında açılmaması için birbirinin altına gelecek şekilde dizilmelidir 14.
- Mesafe: Pişirme sırasında yufkalar kabaracağı için aralarında mesafe bırakılmalıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: