• Buradasın

    Şöbiyetin püf noktası nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Şöbiyetin püf noktası, iç harcının ve şerbetin soğuk dökülmesidir 1.
    Diğer önemli püf noktaları ise şunlardır:
    • Hamurun inceliği: Hamurun kıvamı kulak memesinden biraz daha sert olmalı ve ince açılmalıdır 2.
    • Tereyağının kalitesi: Tatlının lezzetini artırmak için gerçek tereyağı kullanılmalıdır 4.
    • Dinlenme süresi: Şöbiyetin şerbeti çekebilmesi için şerbeti döktükten sonra en az 2 saat dinlendirilmesi önerilir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Burma şöbiyet tatlısı nasıl yapılır?

    Burma şöbiyet tatlısı yapımı için gerekli malzemeler: 10 yaprak baklava yufkası; 5 yemek kaşığı tereyağı; 1 kase Antep fıstığı; Kaymağı için: 2 su bardağı süt, 5 yemek kaşığı irmik; Şerbeti için: 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı su, 1-2 damla limon suyu. Yapılışı: 1. Kaymak için olan malzemeleri bir sos tenceresine alıp kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin. 2. Ayrı bir sos tenceresine su ve şekeri ekleyip orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın, ardından kaynamaya bırakın. 3. Şerbet kaynayınca ocaktan alın ve 1-2 damla limonsuyu ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın. 4. Baklava yufkalarını ıslatmak için tereyağını bir sos tenceresinde eritin, tüm yufka katlarının aralarını bolca yağlayarak üst üste yerleştirin. 5. Yufkaları 12 eşit kare olacak şekilde kesin. 6. Her bir karenin ortasına önce Antep fıstığı ardından da 1 tatlı kaşığı kadar irmikli karışımdan koyup üçgen şeklinde kapatın. 7. Tüm yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra pişirme kabına her birinin ucuna diğerinin sırtı gelecek şekilde dizin. 8. 180 derece de 25 dakika pişirin. 9. Fırından çıkan şöbiyeti 5 dakika dinlendirdikten sonra soğuk şerbeti dökün ve üzerine fıstık serpip servis edin.

    Şöbiyete neden şöbiyet denir?

    Şöbiyet tatlısına, Arapça "şaabiyat" kelimesinin Oğuzcaya uyarlanmış hali olduğu için bu isim verilmiştir.

    Sobiyet ve şöbiyet aynı mı?

    Evet, "sobiyet" ve "şöbiyet" aynı tatlıyı ifade eder.

    Şöbiyet içinde ne var?

    Şöbiyet tatlısının içinde genellikle şu malzemeler bulunur: Baklava yufkası. Tereyağı. İrmik muhallebisi. Kaymak. Fıstık. Şerbet.

    Gerçek şöbiyet hamuru nasıl açılır?

    Gerçek şöbiyet hamurunu açmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Hamur Hazırlığı: Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları 1,5 su bardağı su ile yoğurun. 2. Bezelere Ayırma: Yoğurduğunuz hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. 3. Açma: Bezeleri merdane yardımıyla küçük tabak büyüklüğünde açın ve 15 dakika dinlendirin. 4. Kat Kat Dizme: Dinlenen hamurları 8’er grup halinde aralarına nişasta serperek üst üste dizin. 5. İnce Yufkalar: Bir oklava yardımıyla ince yufkalar açın. 6. Karelere Kesme: Açtığınız yufkaları 10 cm’lik kareler halinde kesin. Bu şekilde hazırlanan hamur, şöbiyetin çıtır dokusunu elde etmek için önemlidir.

    Şöbiyete hangi kaymak konur?

    Şöbiyete süt ve irmik karışımıyla yapılan bir kaymak konur.