Buradasın
Evde kolay çikolatalı yaş pasta nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde kolay çikolatalı yaş pasta yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet hazır kakaolu pasta tabanı 1;
- 1 su bardağı süt (keki ıslatmak için) 1;
- 1 paket hazır çikolatalı puding 1;
- 2,5 su bardağı süt (puding için) 1;
- 40 gr bitter çikolata 1;
- 2 yemek kaşığı damla çikolata 1;
- 1 tutam Hindistan cevizi 1;
- 1 tutam çekilmiş Antep fıstığı 1.
Yapılışı:
- Puding üzerindeki tarife göre sütle pişirilir 1. Koyulaşınca ocağı söndürmeye yakın içine bitter çikolata ilave edilip, karıştırılarak eritilir 1.
- Pasta tabanının bir tanesi servis tabağına alınır, yarım bardak sütle ıslatılır 1.
- Üzerine ılıttığımız pudingin yarısı yayılır 1.
- Pudingin üzerine damla çikolatalar serpilir 1.
- İkinci kek, üzerine kapatılıp, kalan sütle üzeri ıslatılır 1.
- Pudingin kalan yarısı da ikinci kekin her tarafına sürülür 1.
- Üzeri Hindistan cevizi ve fıstıkla süslenir 1.
- En az birkaç saat buzdolabında bekletilip servis edilir 1.
Alternatif olarak, kakaolu krem şantili çikolatalı yaş pasta tarifi de şu şekildedir:
- Krema için: 500 ml krema ve 100 gr pudra şekeri iyice sertleşinceye kadar çırpılır ve dolapta iyice soğutulur 3.
- Kek için: Şeker ve yumurtalar çırpılır 3. Tereyağı eritilir, kenara alınıp çikolata ilave edilir ve karıştırarak eritilir 3. Eriyen çikolata yumurtalı karışıma eklenerek karıştırılır 3. Un, kabartma tozu ve vanilya da eklenip yeniden çırpılır ve yağlanmış kek kalıplarına ikiye bölüştürülür 3. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir 3.
- Birleştirmek için: Keklerin ortadan ikiye bölünüp 4 parça kek elde edilir 3. Bir tanesi alınıp, krema sürülür, çilek yerleştirilir ve ortasına çikolata dökülür 3. Üstüne 2. kek yerleştirilir ve aynı şekilde tüm katlar bitene kadar dizilir 3. En son katı koyduktan sonra en üstüne çikolata sürülür ve dolapta soğutulur 3. Ardından dilimleyerek servis edilir [3
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: