Renkli cips makarna yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: Malzemeler: 250 g burgu makarna; 1 tatlı kaşığı tuz; 2 yemek kaşığı nişasta; 2 yemek kaşığı un; Kimyon, karabiber, kekik, toz kırmızı biber. Yapılışı: 1. Bir tencere içerisinde suyu kaynatın ve tuz ekleyin. 2. Kaynar tuzlu su içerisine burgu makarnaları ekleyin ve pişmeye bırakın. 3. Makarnalar pişip yumuşadığında ocağı kapatın ve suyunu süzün. 4. Makarnaları kağıt havlu üzerine dökerek üzerindeki ıslaklığı alın. 5. Derin bir kap içerisinde makarnaların üzerine nişasta ve un ekleyin, güzelce karıştırın. 6. Sıvı yağı tencerede kızdırın. 7. Kızgın yağa makarnaları ekleyin ve kızartın. 8. Makarnaların rengi döndükten sonra kevgir yardımıyla kağıt havlu serili tabağa alın. 9. Fazla yağını aldığınız makarnaları derin bir kaseye aktarın ve üzerine kimyon, karabiber, kekik ve kırmızı toz biber ekleyerek karıştırın. Makarna cipsi yaparken, baharatların daha iyi bütünleşmesi ve makarnaların kıtır olması için nişasta kullanımı önemlidir. Ayrıca, makarnayı fırında pişirerek daha hafif bir atıştırmalık elde edilebilir. Tarif, kişisel zevklere göre baharatların artırılıp azaltılmasıyla çeşitlendirilebilir.