Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında pırasalı mezzanelli tarifi şu şekilde uygulanabilir:
Malzemeler:
- 1 paket fırın makarna 23;
- 4 adet ince pırasa (yarım kg) 23;
- 5 çorba kaşığı sıvıyağ 23;
- 2 dilim beyaz peynir 23;
- 2 adet yumurta 23;
- 3 çorba kaşığı yoğurt 23;
- 2 su bardağı süt 23;
- 1 çay kaşığı karabiber 23;
- 1 tatlı kaşığı tuz 23;
- Üzeri için 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 23.
Hazırlanışı:
- Yeşil kısmı dahil olmak üzere pırasalar ince kıyılır 23.
- Tavaya yağ konur, ısınınca pırasa atılır ve solana kadar kavrulur, ateşten alamadan hemen önce tuz eklenir 23.
- Pırasa biraz ılıyınca ezilmiş peynir katılır ve karıştırılır 23.
- Tencereye 6 su bardağı su konur. Kaynayınca tuz ve fırın makarna atılır 23. Makarna yumuşadıkça suya itilir 23. Bütün makarna suya değince 9-10 dakika pişirilir 23.
- Ateşi kpatınca bir çatalla alt üst edilir 23.
- Pırasalı harç makarnanın üzerine dökülür ve karıştırılır 23. Yağlanmış fırın kabına konur, düzeltilir 23.
- Başka bir kapta yumurta, yoğurt, süt, tuz ve karabiber iyice çırpılır 23. Pırasalı makarnanın üzerine gezdirilir 23.
- En son rende kaşar serpilir 23.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir 23.
- Sıcak olarak kare kare keserek servise sunulur 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: