Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mezzanelli'nin fırında nasıl pişirileceğine dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, "pırasalı mezzanelli" tarifi şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1 paket fırın makarna 34;
- 4 adet ince pırasa (yarım kg) 34;
- 5 çorba kaşığı sıvıyağ 3;
- 2 dilim beyaz peynir 34;
- 2 adet yumurta 34;
- 3 çorba kaşığı yoğurt 34;
- 2 su bardağı süt 34;
- 1 çay kaşığı karabiber 3;
- 1 tatlı kaşığı tuz 34.
Üzeri için:
Hazırlanışı:
- Yeşil kısmı dahil olmak üzere pırasalar ince kıyılır 3.
- Tavaya yağ konur, ısınınca pırasa atılır ve solana kadar kavrulur, ateşten alamadan hemen önce tuz eklenir 3.
- Pırasa biraz ılıyınca ezilmiş peynir katılır ve karıştırılır 3.
- Tencereye 6 su bardağı su konur 3.
- Kaynayınca tuz ve fırın makarna atılır 3.
- Makarna yumuşadıkça suya itilir 3.
- Bütün makarna suya değince 9-10 dakika pişirilir 3.
- Ateşi kapatınca bir çatalla alt üst edilir 3.
- Pırasalı harç makarnanın üzerine dökülür ve karıştırılır 3.
- Yağlanmış fırın kabına konur, düzeltilir 3.
- Başka bir kapta yumurta, yoğurt, süt, tuz ve karabiber iyice çırpılır 3.
- Pırasalı makarnanın üzerine gezdirilir 3.
- En son rende kaşar serpilir 3.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir 3.
- Sıcak olarak kare kare keserek servise sunulur 3.
Ayrıca, "youtube.com" sitesinde "Pastavilla X Bengi Kurtcebe - Mezzanelli" başlıklı bir video bulunmaktadır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: