• Buradasın

    Mezzanelli fırında nasıl pişirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden-brown pırasalı mezzanelli casserole, fresh from the oven, sits on a rustic Turkish kitchen counter, surrounded by sliced leeks, crumbled white cheese, and a bowl of whisked eggs and yogurt, with steam rising invitingly.
    Mezzanelli'nin fırında nasıl pişirileceğine dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, "pırasalı mezzanelli" tarifi şu şekildedir:
    Malzemeler:
    • 1 paket fırın makarna 34;
    • 4 adet ince pırasa (yarım kg) 34;
    • 5 çorba kaşığı sıvıyağ 3;
    • 2 dilim beyaz peynir 34;
    • 2 adet yumurta 34;
    • 3 çorba kaşığı yoğurt 34;
    • 2 su bardağı süt 34;
    • 1 çay kaşığı karabiber 3;
    • 1 tatlı kaşığı tuz 34.
    Üzeri için:
    • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 34.
    Hazırlanışı:
    1. Yeşil kısmı dahil olmak üzere pırasalar ince kıyılır 3.
    2. Tavaya yağ konur, ısınınca pırasa atılır ve solana kadar kavrulur, ateşten alamadan hemen önce tuz eklenir 3.
    3. Pırasa biraz ılıyınca ezilmiş peynir katılır ve karıştırılır 3.
    4. Tencereye 6 su bardağı su konur 3.
    5. Kaynayınca tuz ve fırın makarna atılır 3.
    6. Makarna yumuşadıkça suya itilir 3.
    7. Bütün makarna suya değince 9-10 dakika pişirilir 3.
    8. Ateşi kapatınca bir çatalla alt üst edilir 3.
    9. Pırasalı harç makarnanın üzerine dökülür ve karıştırılır 3.
    10. Yağlanmış fırın kabına konur, düzeltilir 3.
    11. Başka bir kapta yumurta, yoğurt, süt, tuz ve karabiber iyice çırpılır 3.
    12. Pırasalı makarnanın üzerine gezdirilir 3.
    13. En son rende kaşar serpilir 3.
    14. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir 3.
    15. Sıcak olarak kare kare keserek servise sunulur 3.
    Ayrıca, "youtube.com" sitesinde "Pastavilla X Bengi Kurtcebe - Mezzanelli" başlıklı bir video bulunmaktadır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Fırında hangi ayarda ne pişer?

    Fırında farklı yemekler için uygun ayarlar: Kek ve pastalar: 160-180°C, alt-üst ısıtma veya fanlı pişirme, orta raf. Ekmek ve hamur işleri: 200-220°C, alt-üst ısıtma, orta-alt raf. Et ve tavuk: 180-200°C, fanlı pişirme veya ızgara (kızartma için), orta raf (et için) veya üst raf (ızgara için). Sebzeler: 180-220°C, fanlı pişirme, orta raf. Pizza: 220-250°C, alt-üst ısıtma veya pizza modu, alt raf. Kurabiyeler ve bisküviler: 160-180°C, alt-üst ısıtma veya fanlı pişirme, orta raf. Pişirme ayarları her markada farklılık gösterebilir. Ön ısıtma: Fırını kullanmadan önce, genellikle tariflerde belirtilen sıcaklıkta ön ısıtma yapılması önerilir. Zamanlayıcı: Pişirme süresini ayarlamak için zamanlayıcı kullanılabilir. Raf pozisyonu: Yemeğin her tarafının eşit pişmesi için tepsiyi orta seviyeye yerleştirmek idealdir.