Buradasın
Cevizli sucuğun sert olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cevizli sucuğun sert olması için kurutma işlemi uygulanması gerekmektedir 2. Bu işlem şu adımlarla gerçekleştirilir:
- Hazırlık Aşaması: Cevizler temizlenir ve ipe dizilir 24.
- Pekmezli Karışım: Üzüm suyu (pekmez veya üzüm şırası) kaynatılır ve içine nişasta eklenerek kıvamlı bir karışım elde edilir 24.
- Kaplama: İpe dizili cevizler bu karışıma daldırılarak iyice kaplanması sağlanır 24.
- Kurutma: Kaplanmış cevizler, serin, havadar ve doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde asılarak kurutulur 24. Bu süreç hava koşullarına bağlı olarak birkaç gün ile birkaç hafta sürebilir 2.
Kurutma işlemi tamamlandıktan sonra cevizli sucuk, temiz bir bez veya kağıda sarılarak kuru ve serin bir yerde saklanır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: