Çilek ve krema ile kek yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Çilekli Cupcake Tarifi: - Malzemeler: 2 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı süt, 3/4 su bardağı sıvı yağ, 3 su bardağı un, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu, 5-6 adet çilek. - Krema için: 1 paket krem şanti, 3/4 su bardağı süt, 2 damla pembe gıda boyası. - Yapılışı: 1. Toz şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpın, sıvı yağı ekleyin. 2. Bütün kuru malzemeleri eleyerek ekleyin ve tahta kaşık yardımıyla karıştırın. 3. Suyundan arındırılmış küçük çilek parçalarını hamura ilave edin. 4. Cupcake kalıplarına dökün ve 200 derecede 20 dakika pişirin. 5. Krema için süt ve krem şantiyi çırpın, içine gıda boyası damlatın ve karıştırmaya devam edin. 6. Soğumuş kekinizin üstüne kremayı, bir sıkma torbası yardımıyla şekil vererek ilave edin. 2. Kremalı Çilekli Kek Tarifi: - Malzemeler: 3 adet yumurta (oda ısısında bekletilmiş), 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı (1 parmak eksik) süt, 1 su bardağı (1 parmak eksik) sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1/2 adet rendelenmiş lime kabuğu, 1 paket vanilin, 1,5 su bardağı un, 100-150 gram çilek (ortadan ikiye bölünmüş). - Yapılışı: 1. Yumurta ve şekeri çırpın, süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin. 2. Un, kabartma tozu ve vanilini de eleyerek ekleyin. 3. Karışımı yağlanmış kek kalıbına aktarın. 4. Kremayı sıkma torbasına alın, kekin üzerine sıkın ve aralara çilek koyun. 5. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.