Çilekli rulo pasta yapmak için gerekli malzemeler: Pandispanya için: 4 adet yumurta; 3/4 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı un; 1 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday); 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilin; 1 tutam tuz. Krema için: 2,5 su bardağı süt; 3 yemek kaşığı un; 2 yemek kaşığı mısır nişastası; 1/2 su bardağı toz şeker; 1 yumurta sarısı; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 paket vanilin; 300 gram taze çilek (doğranmış + süslemek için); Pudra şekeri (servis için). Yapılışı: 1. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. 2. Akları bir tutam tuzla köpük gibi olana kadar çırpın. 3. Şekerin yarısını azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. 4. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını kalan şekerle çırpın. 5. Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin. 6. Akları ve sarıları spatulayla birbirine söndürmeden karıştırın. 7. Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine döküp spatula ile düzleyin. 8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10–12 dakika pişirin (fazla pişirmeyin, kurur). 9. Fırından çıkar çıkmaz üzerine temiz bir nemli bez örtüp rulo şeklinde sarın ve soğumaya bırakın. 10. Süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısını tencereye alın. 11. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. 12. Koyulaşınca ocaktan alın, tereyağını ve vanilini ekleyip karıştırın. 13. Üzeri kabuk tutmasın diye ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın. 14. Soğuyan pandispanyayı dikkatlice açın üzerine hazırladığınız kremayı eşit şekilde yayın [