Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çilekli rulo pasta yapımı için gerekli malzemeler:
- Kek için: 5 yumurta, 5 yemek kaşığı toz şeker, 5 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu 1.
- Krema için: 2 su bardağı süt, 5 yemek kaşığı toz şeker, 4 yemek kaşığı un, 125 g tereyağı, 1 paket vanilya, 5-6 çilek 1.
- Üzeri için: 160 ml krema, 160 g bitter çikolata, 80 g beyaz çikolata, 9 çilek 1.
Yapılışı:
- Krema için süt, toz şeker ve unu bir sos tenceresine alın ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin 1.
- Tereyağı ve vanilyayı ilave edip ocaktan alın ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin 1.
- Üzerini streç filmle sarıp buzdolabında bekletin 1.
- Keki için, yumurtalar ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın ve şeker tamamen eriyinceye kadar mikser yardımıyla çırpın 1.
- Un, kakao ve kabartma tozunu ilave edip bir spatula yardımıyla tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın 1.
- Harcı yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yayın ve 170 derece fırında 12-13 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkartıp rulo şeklinde sarın ve soğumaya bırakın 1.
- Soğuyan keki açıp arasına krema sürün ve küp doğradığınız çilekleri yayın 1. Tekrar rulo yapın 1.
- Üzeri için kremayı bir sos tenceresinde ısıtın, bitter çikolatayı ilave edip çikolata eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın 1.
- Rulo pastanın üzerini kremalı çikolata ile kaplayın 1. Benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolata ve bütün çilek ile süsleyin 1. Dilimleyerek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: