Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kremalı somon yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 adet somon 1;
- 1 kutu sıvı krema 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 1;
- 1/4 demet doğranmış dereotu (üzeri için) 1.
Yapılışı:
- Kremalı sosu hazırlamak için sos malzemelerini bir kapta karıştırın 1.
- Somonu sosa bulayın 1.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-18 dakika pişirin 1.
- Dereotu serperek servis yapın 1.
Alternatif bir tarif:
- Somonların her iki tarafı da beş dakika zeytinyağında kızartılır 2.
- Ayrı bir yere alınır 2.
- Tavada kalan yağ süzülür ve aynı tavaya tereyağı alınıp eritilir, içine un eklenip kavrulur 2.
- Kavrulan una sarımsak ve ardından krema eklenir, kıvama gelen sos son olarak dereotu ile karıştırılır 2.
- Kızaran somonlar sosun içine alınıp bir dakika daha pişirilip sosu ile birlikte servis edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: