Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kremalı somon tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 4 parça somon dilim fileto 2
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 2
- Tuz 2
- 1 yemek kaşığı tereyağı 2
- 200 ml krema 2
- 5 dal dereotu (ince kıyılmış) 2
- 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 2
- 1 tatlı kaşığı limon suyu 2
- Taze çekilmiş karabiber 2
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri 2
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 2
Yapılışı:
- Yapışmaz yüzeyli tavada zeytinyağını ısıtın ve somon filetoların her iki tarafını 5’er dakika kadar kızartın 23.
- Somon filetoları tavanın içinden alıp kenarda bekletin 2.
- Aynı tavada tereyağını eritin ve sarımsakları ekleyip karıştırın 2.
- Ardından kremayı ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyerek hızlıca karıştırın 2.
- Taze çekilmiş karabiberi, limon suyunu ve dereotunu ilave edip tekrar karıştırın 2.
- Kenarda beklettiğiniz somon filetolarını bu sosun içine yerleştirin ve birkaç dakika pişirip ocaktan alın 2.
- En son rendelenmiş parmesan peyniri ve pul biber serperek servis yapın 2.
- Somon filetolarını keskin bir bıçak yardımıyla 3’er parçaya bölün 1.
- Fırın tepsisine somonları alın, zeytinyağı, tuz ve top karabiber serpin 1.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin 1.
- 15 dakika sonunda folyoyu açın ve somonları 5 dakika daha fırınlayın 1.
- Buzdolabında soğutulmuş kremayı mikserde koyulaşana kadar çırpın 1.
- Süzüp sudan geçirdiğiniz garnitürü kremaya katarak karıştırın ve servis tabağına yayın 1.
- Fırından aldığınız somonları kremanın üzerine dizerek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: