Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Piramit pastanın kreması için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 3 su bardağı süt 12
- 2 yemek kaşığı un 12
- 1 yemek kaşığı kakao 12
- 2 yemek kaşığı toz şeker 12
- 90 gram çikolata 12
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 12
- Yarım su bardağı kavrulmuş fındık 12
- Yarım su bardağı küp şeklinde doğranmış incir 1
- 1 portakalın rendelenmiş kabuğu 1
Yapılışı:
- Bir tencereye süt, un, kakao ve toz şekeri koyun 12.
- Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırdığınız krema karışımını kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişirin 2.
- Koyulaşan kremaya küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyip kremanın sıcaklığıyla erimesini sağlayın 12.
- Çikolatalar eridiğinde parlaklık vermesi adına az miktarda tereyağı ekleyip bir çırpıcı yardımıyla karıştırın 2.
- Ilınmaya bırakın 2.
- Geniş kestiğiniz alüminyum folyoyu mutfak tezgahı üzerine açın 1.
- Piramit pasta karışımını üzerine yayıp alüminyum folyo ile birlikte piramit şekli vererek sarın 1.
- Donması için buzlukta 2-3 saat kadar bekletin 1.
- Buzdolabından çıkartıp servis tabağına aldığınız piramit pastanın üzerine çikolatalı sos ya da eritilmiş çikolata gezdirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: