Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev yapımı çikolata sosunda krema olarak genellikle süt kullanılır 13. Ancak, daha yoğun ve kremamsı bir sos elde etmek için krema da kullanılabilir 23.
Malzemeler:
- 200 mililitre krema (1 su bardağı) 2;
- 2 yemek kaşığı toz şeker 2;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 2;
- 120 gram bitter çikolata 2;
- 60 gram sütlü çikolata 2.
Hazırlanışı:
- Bir tencereye krema, tereyağı ve şekeri koyun, orta ateşte ara ara karıştırın ve kaynama noktasına geldiğinde ocaktan alın 2.
- Küçük parçalara böldüğünüz bitter ve sütlü çikolataları ekleyin ve bir spatula yardımıyla çikolata parçaları tamamen eriyene kadar karıştırın 2.
- Üzerinin kabuk bağlamaması için bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak soğutun 2.
Bu tarif, evde kolayca uygulanabilecek pratik bir çikolata sosu yöntemidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: