• Buradasın

    En güzel kıymalı dolma nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En güzel kıymalı dolma için aşağıdaki tarif kullanılabilir:
    Malzemeler:
    • 20 adet orta boy dolmalık biber 1;
    • 2 adet orta boy kuru soğan 1;
    • 150 gr kıyma 1;
    • 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
    • 2 adet domates 1;
    • 1,5 su bardağı pirinç 1;
    • 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
    • 1 çay kaşığı pul biber 1;
    • Yarım çay kaşığı karabiber 1;
    • 1 tatlı kaşığı tuz 1;
    • Yarım demet maydanoz 1.
    Hazırlanışı:
    1. Biberlerin kapakları çıkartılarak içleri boşaltılır ve yıkanır 1.
    2. Tencereye sıvı yağ alınarak küçük küçük doğranmış soğan hafif kavrulur 1.
    3. Üzerine kıyma ilave edilerek suyunu salıp rengi dönene kadar kavrulmaya devam edilir 1.
    4. Kabukları soyulan ve küçük doğranan domatesler eklenir ve 3-4 dakika domatesler suyunu çekene kadar kavrulur 1.
    5. Salça, pul biber, karabiber, tuz ilave edilerek karıştırılır 1.
    6. Son olarak yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinç ile kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır ve 1-2 dakika daha kavrulduktan sonra ocaktan alınır 1.
    7. Hazır olan iç harcı ile biberlerin içleri bir kaşık yardımı ile doldurularak üzerlerine domates ile kapak yapılır ve tencereye dizilir 1.
    8. Sos için salça sıcak su ile çözdürülür ve dolmaların üzerlerinden gezdirilerek tencereye dökülür 1.
    9. Dolmaların yarısını geçecek kadar tekrar sıcak su ilave edilerek kapağı kapatılır ve orta ateşteki ocağa alınır 1.
    10. Biberler ve pirinçler pişene kadar pişirilir 1.
    Püf noktaları:
    • İç harcı pişirerek yapılabileceği gibi çiğ olarak da hazırlanabilir 1.
    • Pirinçlerin şişmesi için biberlerin içini fazla sıkı doldurmamak gerekir 35.
    • Dolma suyu kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirilmelidir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kıyma ve pirinçle hangi sarma yapılır?

    Kıyma ve pirinçle yapılan bazı sarma çeşitleri: Etli yaprak sarma. Kıymalı lahana sarması. Bulgurlu ıspanak sarması. Ebegümeci sarması. Tevenk sarma. Kıymalı biber dolması. Ayrıca, zeytinyağlı yaprak sarma da kıyma kullanılmadan, sadece pirinç ve baharatlarla hazırlanabilir.

    En güzel dolma hangi fırında pişer?

    En güzel dolmanın hangi fırında piştiğine dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, fırında dolma pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır: Fırın sıcaklığı: Dolmalar genellikle 200 derece fırında pişirilir. Pişirme süresi: Dolmaların pişip pişmediğini kontrol ederek, yaklaşık 15-20 dakika pişirilmesi önerilir. Pişirme yöntemi: Dolmalar, fırın tepsisine yan yatırılarak yerleştirilmeli ve üzerleri yağlı kağıt veya alüminyum folyo ile kapatılmalıdır. Kontrol: Pişirme sırasında dolmaların yanmaması ve içlerinin iyi pişmesi için düzenli olarak kontrol edilmelidir.

    Dolma içinde ne var?

    Dolma içi, genellikle şu malzemelerden oluşur: Pirinç ve bulgur: 3 su bardağı pirinç ve 1,5 su bardağı pilavlık bulgur yaygın olarak kullanılır. Soğan: 3 adet soğan küp doğranıp kavrulur. Salça: 2 yemek kaşığı domates ve 1 yemek kaşığı biber salçası eklenir. Yağ: 1 su bardağı sıvı yağ kullanılır. Baharatlar: Tuz, pul biber, karabiber, nane gibi baharatlar eklenir. Diğer malzemeler: İsteğe bağlı olarak maydanoz, dolmalık fıstık, kuş üzümü gibi malzemeler de eklenebilir. Dolma içi hazırlanırken kullanılan malzemeler, dolmanın türüne ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.

    En güzel kıymalı sarma hangi lahana ile yapılır?

    En güzel kıymalı sarma için karalahana kullanılması önerilir.

    Dolma çeşitleri nelerdir?

    Dolma çeşitlerinden bazıları şunlardır: Acur dolması. Ayva dolması. Biber dolması. Balkabağı dolması. Domates dolması. Enginar dolması. Erik dolması. Evelik dolması. Kabak dolması. Kabak çiçeği dolması. Ayrıca, balık, et, mantar, patlıcan, soğan, lahana, midye ve mumbar gibi malzemelerden yapılan dolma çeşitleri de bulunmaktadır.

    Dolma biberin içine ne kadar kıyma konur?

    Dolma biberin içine 400 gram kıyma konulması önerilir.

    Kıyma ile dolma harcı nasıl hazırlanır?

    Kıyma ile dolma harcı hazırlamak için gerekli malzemeler: 2 adet orta boy kuru soğan; 150 gram kıyma; 4 yemek kaşığı sıvı yağ; 2 adet domates; 1,5 su bardağı pirinç; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 çay kaşığı pul biber; Yarım çay kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı tuz; Yarım demet maydanoz. Hazırlanışı: 1. Tencereye sıvı yağ alınarak küçük küçük doğranmış soğanlar hafif kavrulur. 2. Üzerine kıyma ilave edilerek suyunu salıp rengi dönene kadar kavrulmaya devam edilir. 3. Kabukları soyulan ve küçük doğranan domatesler eklenir ve 3-4 dakika domatesler suyunu çekene kadar kavrulur. 4. Salça, pul biber, karabiber, tuz ilave edilerek karıştırılır. 5. Son olarak yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinç ile kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır ve 1-2 dakika daha kavrulduktan sonra ocaktan alınır. Harç, pişirilerek veya çiğ malzemelerle hazırlanabilir.