Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel kıymalı dolma için aşağıdaki tarif kullanılabilir:
Malzemeler:
- 20 adet orta boy dolmalık biber 1;
- 2 adet orta boy kuru soğan 1;
- 150 gr kıyma 1;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 2 adet domates 1;
- 1,5 su bardağı pirinç 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- Yarım çay kaşığı karabiber 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- Yarım demet maydanoz 1.
Hazırlanışı:
- Biberlerin kapakları çıkartılarak içleri boşaltılır ve yıkanır 1.
- Tencereye sıvı yağ alınarak küçük küçük doğranmış soğan hafif kavrulur 1.
- Üzerine kıyma ilave edilerek suyunu salıp rengi dönene kadar kavrulmaya devam edilir 1.
- Kabukları soyulan ve küçük doğranan domatesler eklenir ve 3-4 dakika domatesler suyunu çekene kadar kavrulur 1.
- Salça, pul biber, karabiber, tuz ilave edilerek karıştırılır 1.
- Son olarak yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinç ile kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır ve 1-2 dakika daha kavrulduktan sonra ocaktan alınır 1.
- Hazır olan iç harcı ile biberlerin içleri bir kaşık yardımı ile doldurularak üzerlerine domates ile kapak yapılır ve tencereye dizilir 1.
- Sos için salça sıcak su ile çözdürülür ve dolmaların üzerlerinden gezdirilerek tencereye dökülür 1.
- Dolmaların yarısını geçecek kadar tekrar sıcak su ilave edilerek kapağı kapatılır ve orta ateşteki ocağa alınır 1.
- Biberler ve pirinçler pişene kadar pişirilir 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: