Kıymadan yapılabilecek bazı ana yemekler şunlardır: 1. Fırın Köfte: Kıyma, soğan, sarımsak, ekmek içi, yumurta ve baharatlarla hazırlanan köftenin fırında pişirilmesiyle yapılır. 2. Kıymalı Makarna: Kıyma, soğan, sarımsak, domates ve baharatlarla hazırlanan sos, haşlanmış makarnanın üzerine dökülerek servis edilir. 3. Kıymalı Pide: Hamurun üzerine kıyma, soğan, biber ve baharatlar eklenerek yapılan lezzetli bir yemektir. 4. Karnıyarık: Karnabahar ve kıyma harcının birleşimiyle yapılan, patlıcanların içi oyulup kıyma ile doldurulduktan sonra fırında pişirilen bir yemektir. 5. Kayseri Yağlaması: Yufka, kıyma ve sodayla hazırlanan, yöresel bir yemektir.