Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıymanın en lezzetli hali, kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir. Ancak, kıymanın lezzetli olduğu düşünülen bazı yemekler şunlardır:
- Kebaplar: Kıyma, soğan, sarımsak ve baharatlarla yoğrulup şişe geçirilerek yapılan Adana, Urfa, İskender gibi kebaplar 4.
- Patlıcan kebabı: Sebze ve etin uyumunun ön plana çıktığı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne özgü bir yemek 4.
- Kıymalı yemekler: Kıymalı makarna, kıymalı pide, fırında köfte, kıymalı patates tava gibi tarifler 15.
- Yoğurtlu kıymalı yemekler: Yoğurtlu kıymalı karnabahar, kabak kızartması, patates kızartması gibi tarifler 3.
Kıymanın lezzetli bir yemek haline gelmesi için, yağ oranının ve baharatların dengeli olması önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: