Tencere içinde fincan kek kalıbı kullanmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Malzeme Hazırlığı: 1 yumurta, 1,5 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, 2 çay bardağı un, 2 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya ve kabartma tozu gibi kek malzemelerini hazırlayın. 2. Karışım Hazırlama: Yumurtayı ve şekeri çırpıp, süt ve sıvı yağı ekleyin. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek karışıma ilave edin ve tekrar çırpın. 3. Fincanlara Paylaştırma: Yağlanıp unlanan fincanlara hazırladığınız kek karışımından 2 parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın. 4. Pişirme: Bir tencereye fincanlarınızı yerleştirin ve fincanların yarısını geçmeyecek kadar ılık su koyun. 5. Servis: Ocağı söndürdükten sonra keki 15 dakika daha kapağını açmadan bekletin ve iyice soğuyunca fincanlardan çıkarıp servis edin.