Buradasın
Unsuz elmalı muzlu kek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Unsuz elmalı muzlu kek yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 adet elma 14;
- 1 adet muz 14;
- 1/2 su bardağı su 14;
- 2 adet yumurta 14;
- 1 su bardağı yulaf (tepeleme) 14;
- 1 paket kabartma tozu 14;
- 1 çay kaşığı tarçın 14;
- 2 avuç kuru meyve (kuru üzüm, turna yemişi, kuru incir vb.) 14;
- 1 avuç fındık 14.
Yapılışı:
- Kuru meyveleri sıcak suda bekletip süzün 14.
- Elmaların çekirdeklerini çıkarıp, muz ve su ile birlikte robotta püre haline gelene kadar çekin 14.
- Karışıma yulaf, yumurta, kabartma tozu ve tarçını ekleyip koyu kıvam alana kadar robottan geçirin 14.
- Harca kuru meyveleri ekleyip karıştırın 14.
- 20-22 santimetrelik kelepçeli bir kalıbın tabanına ve kenarlarına yağlı kağıt yerleştirip harcı içine dökün 14.
- Üzerine fındık parçaları serpin 14.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişirin 14.
- Keki kalıptan çıkarmadan önce tamamen soğumasını bekleyin 14.
Alternatif tarif:
- 3 olgun muz (ezilmiş) 4;
- 2 yumurta 4;
- 3 yemek kaşığı fıstık ezmesi 4;
- 1 paket kabartma tozu 4;
- 7 yemek kaşığı çekilmiş yulaf (yulaf unu) 4;
- 2 yemek kaşığı çekilmiş badem-fındık karışımı 4.
Hazırlanışı:
- Muzları ezip yumurta ve fıstık ezmesiyle karıştırın 4.
- Kalan kuru malzemeleri ekleyip homojen bir kıvam elde edin 4.
- Yağlı kağıt serilmiş veya hafif yağlanmış kalıba dökün 4.
- Üzerine muz dilimleri ve damla çikolataları serpiştirin 4.
- Airfryer'da 160°C'de 20-25 dakika veya fırında 180°C'de 35 dakika pişirin 4.
**
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: