Buradasın
Unsuz elmalı muzlu kek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Unsuz elmalı muzlu kek tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1,5 elma (küçük kırmızı) 2;
- 2 yerli muz (olgun) 2;
- 1 tatlı kaşığı tarçın 2;
- 3 yemek kaşığı yulaf 2;
- 2 yumurta 2;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 2 çay kaşığı kabartma tozu 2.
Yapılışı:
- Kabuklarını soyduğumuz elmaları robota atalım 2.
- Daha sonra muzları ve yulafı da ekleyip birkaç tur daha bıztlatalım 2.
- Kalan malzemeleri de ekleyip iyice karıştıralım 2.
- Zeytinyağı ile yağladığımız kek kalıbına karışımı dökelim 2.
- 180 derecede 30 dakika pişirelim 2.
Ayrıca, yumurtasız elmalı muzlu kek tarifi için aşağıdaki adımları da izleyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 adet elma 13;
- 1 adet muz 13;
- 1/2 su bardağı toz şeker 13;
- 1/2 su bardağı süt 13;
- 1 su bardağı un 13;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 13;
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi 13;
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu 13;
- 1 tepeleme çay kaşığı tarçın 13;
- 1 paket vanilin 13.
Yapılışı:
- Elmaların kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın ve ufak parçalar halinde doğrayın 13.
- Muzları da ufak parçalar halinde doğrayın 13.
- Ufak bir tencereye elma, muz ve şekeri koyup püre haline getirene kadar pişirin 13.
- Pişen püreye tereyağını, sütü ve sirkeyi ekleyip karıştırın 13.
- Derin bir kap içerisinde un, tarçın, kabartma tozu ve vanilini harmanlayın 13.
- Sıvı karışımı da ekleyip bir çatal yardımı ile hamuru karıştırın 13.
- 20-22 santimetre uzunluğunda dikdörtgen bir fırın kabını hafifçe yağlayın ve içine yağlı kağıt yerleştirin 13.
- Har
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: