Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Damy's Kitchen'ın ıslak kek tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında) 12
- 200 gr (1 su bardağı) toz şeker 12
- 240 ml (1 su bardağı) süt (oda sıcaklığında) 12
- 216 gr (1 su bardağı) sıvı yağ 12
- 140 gr (1 su bardağı) un 12
- 1 paket kabartma tozu 12
- 1 tatlı kaşığı vanilya (özütü veya tozu) 12
- 3 yemek kaşığı kakao 12
Sosu için:
- 150 gr (3/4 su bardağı) toz şeker 1
- 240 ml (1 su bardağı) süt 1
- 2 yemek kaşığı kakao 1
- 100 ml (yarım su bardağı) sıvı yağ 1
Yapılışı:
- Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın 12.
- 20-23 cm'lik bir borcamınızı yağlayıp tabanına uygun yağlı kağıt kesip yapıştırın 12.
- Bir çırpma kabında yumurtaları şekerle birlikte 2-3 dakika hızlı devirde çırpın 12.
- İçine süt ve sıvıyağı da ekleyin, çırpın 12.
- Ayrı bir kapta un, vanilya özütü veya tozu, kabartma tozu ve kakaoyu harmanlayıp bu karışıma ekleyin 12. Güzelce karışana ve topaklar kalmayana dek çırpın (çok sıvı bir karışım olacak, ekstra un eklemeyin) 12.
- Kalıbınıza dökün ve fırında 45 dakika pişirin 12.
- Pişmeye 10 dakika kala sosunu hazırlayın 12.
- Kekiniz fırından çıkar çıkmaz önce eşit şekilde dilimleyin sonra sıcak sosunu dökün 12.
- Sosu emip kekiniz ılınınca tadına varın 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: