• Buradasın

    Damy's Kitchen ıslak kek nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Damy's Kitchen'ın ıslak kek tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
    Malzemeler:
    • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında) 12
    • 200 gr (1 su bardağı) toz şeker 12
    • 240 ml (1 su bardağı) süt (oda sıcaklığında) 12
    • 216 gr (1 su bardağı) sıvı yağ 12
    • 140 gr (1 su bardağı) un 12
    • 1 paket kabartma tozu 12
    • 1 tatlı kaşığı vanilya (özütü veya tozu) 12
    • 3 yemek kaşığı kakao 12
    Sosu için:
    • 150 gr (3/4 su bardağı) toz şeker 1
    • 240 ml (1 su bardağı) süt 1
    • 2 yemek kaşığı kakao 1
    • 100 ml (yarım su bardağı) sıvı yağ 1
    Yapılışı:
    1. Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın 12.
    2. 20-23 cm'lik bir borcamınızı yağlayıp tabanına uygun yağlı kağıt kesip yapıştırın 12.
    3. Bir çırpma kabında yumurtaları şekerle birlikte 2-3 dakika hızlı devirde çırpın 12.
    4. İçine süt ve sıvıyağı da ekleyin, çırpın 12.
    5. Ayrı bir kapta un, vanilya özütü veya tozu, kabartma tozu ve kakaoyu harmanlayıp bu karışıma ekleyin 12. Güzelce karışana ve topaklar kalmayana dek çırpın (çok sıvı bir karışım olacak, ekstra un eklemeyin) 12.
    6. Kalıbınıza dökün ve fırında 45 dakika pişirin 12.
    7. Pişmeye 10 dakika kala sosunu hazırlayın 12.
    8. Kekiniz fırından çıkar çıkmaz önce eşit şekilde dilimleyin sonra sıcak sosunu dökün 12.
    9. Sosu emip kekiniz ılınınca tadına varın 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Fındıklı ıslak kek olur mu?

    Evet, fındıklı ıslak kek yapılabilir. Malzemeler: 180 gram bitter çikolata; 5 çorba kaşığı tereyağı; 1 su bardağı toz şeker; 4 adet yumurta; Yarım su bardağı yoğurt; Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık; 1 su bardağı un. Hazırlanışı: 1. Tereyağı ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. 2. İçine toz şeker ekleyip çırpma teli ile karıştırın. 3. Başka bir kapta yumurtaları çırpıp karışıma ilave edin. 4. Sırasıyla yoğurt, iri çekilmiş fındık ve elenmiş unu ekleyip son bir kez karıştırın. 5. Orta boy bir kek kalıbını yağlayıp harcın içine dökün. 6. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin. 7. Soğuduktan sonra dilimleyin. 8. Üzeri için bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve kek dilimlerinin üzerine gezdirerek servis yapın.

    Browni tadında ıslak kek nasıl yapılır?

    Browni tadında ıslak kek yapmak için gerekli malzemeler: 3 adet yumurta; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı süt; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 paket toz çikolata sosu; 1 adet kabartma tozu; 1 adet vanilya; 2 su bardağı un. Islatmak için: 1,5 su bardağı süt; 2 yemek kaşığı kakao; 2 yemek kaşığı sıvı yağ; 2 yemek kaşığı toz şeker. Yapılışı: 1. 3 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri köpürene kadar çırpın. 2. 1 su bardağı süt ve 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyip bir tur karıştırın. 3. Üzerine toz çikolata sosu, un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip karıştırın. 4. Yağlanmış borcama kek harcını dökün. 5. Hafif soğusun. 6. Islatmak için sosunuzu hazırlayın. 7. Soğuyan keki dilimleyip üzerine sosu dökün. 8. Sonrasın da üzerine beyaz pul çikolata eritip sıkma poşetine koyup kekin üzerine şekil vererek sıkın.

    Islak Keke neden su dökülür?

    Islak kekin üzerine su dökülmesinin nedeni, kekin daha nemli ve yumuşak olmasını sağlamaktır.

    Islak kek malzemeleri 14 porsiyon için nasıl ayarlanır?

    14 porsiyonluk ıslak kek için gerekli malzemeler şunlardır: Malzemeler: - 14 su bardağı (2800 ml) buğday unu - 14 su bardağı (2800 ml) şeker - 14 adet yumurta - 1 paket kabartma tozu - 4 tatlı kaşığı (5g'lık) kakao tozu - 7 su bardağı (1400 ml) bitkisel sıvı yağ çeşitleri - 1 paket vanilya (doğal) - 7 su bardağı (1400 ml) süt (tam yağlı) Bu malzemeleri kullanarak tarifi uygulamak için, her bir malzemeyi iki katına çıkararak ayarlayabilirsiniz.

    Islak kek sosuna su konur mu?

    Islak kek sosuna su konulması önerilmez. Islak kek sosu genellikle şeker, süt, vanilya özü gibi malzemelerle hazırlanır ve keki nemli ve lezzetli yapmak için kullanılır.

    Islak kek sosu ne zaman dökülür?

    Islak kek sosu, kekin sıcakken dökülmelidir.

    Islak Kek'in içinde ne var?

    Islak kekin içinde bulunan temel malzemeler şunlardır: Un: Kekin yapısının oluşması için doğru un kullanılması gerekir. Şeker: Kekin tatlılık derecesini belirler. Yumurta: Kekin kabarmasını sağlar ve bağlayıcı bir işlev görür. Süt: Kekin nemli kalmasına yardımcı olur ve daha yumuşak bir doku sağlar. Kakao: Kekin çikolatalı lezzetini artırır ve rengini koyulaştırır. Ayrıca, ıslak kekin sosu için de süt, toz şeker ve kakao gibi malzemeler kullanılır.