Buradasın
Tencere içinde fincan kek kalıbı nasıl kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tencere içinde fincan kek kalıbı kullanmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Malzeme Hazırlığı: 1 yumurta, 1,5 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, 2 çay bardağı un, 2 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya ve kabartma tozu gibi kek malzemelerini hazırlayın 23.
- Karışım Hazırlama: Yumurtayı ve şekeri çırpıp, süt ve sıvı yağı ekleyin. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek karışıma ilave edin ve tekrar çırpın 2.
- Fincanlara Paylaştırma: Yağlanıp unlanan fincanlara hazırladığınız kek karışımından 2 parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın 1.
- Pişirme: Bir tencereye fincanlarınızı yerleştirin ve fincanların yarısını geçmeyecek kadar ılık su koyun 2. Tencerenin ağzına temiz bir bez örtüp kapağını kapatın ve su kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin 2. Kaynayınca kısık ateşte kapağı hiç açılmadan 20 dakika daha pişirin 2.
- Servis: Ocağı söndürdükten sonra keki 15 dakika daha kapağını açmadan bekletin ve iyice soğuyunca fincanlardan çıkarıp servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: