Muzlu hamur işi yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Muzlu ve Çikolatalı Börek Tarifi: - Malzemeler: 3 adet muz, 250-300 gram bitter çikolata, 200 ml süt, 20 gram yaş maya, 500 gram un, 3 adet yumurta, 2/3 su bardağı pudra şekeri, 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu, ayçiçek yağı. - Yapılışı: 1. Işıl sütün içine mayayı katıp karıştırın ve 1 su bardağı un ilave ederek 1 saat mayalandırın. 2. Pudra şekeri, kalan un, yumurta ve limon kabuğu rendesini ekleyip iyice yoğurun ve tekrar 1 saat mayalandırın. 3. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp merdane ile açın, bir kenarına dilimlenmiş muz dilimi ve çikolata parçası koyup diğer tarafını üzerine kapatın. 4. Bir çay tabağı ile D şeklinde kesin ve tüm hamurları bu şekilde hazırlayın. 5. Kızgın yağda sallayarak kızartın ve kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını alın. 2. Muzlu Milföy Tarifi: - Malzemeler: 9 milföy hamuru, kreması için 250 ml süt, 1 çay bardağı toz şeker, yarım çay bardağı un, 1 tatlı kaşığı buğday nişastası, 3 yumurta sarısı (çırpılmış), 1 paket vanilya, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 4 muz, pudra şekeri, toz Antep fıstığı. - Yapılışı: 1. Milföy hamurlarını hafif unlanmış tezgahta açın ve kare şeklindeki kurabiye kalıbı ile parçalar kesip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 2. Üzerlerini çatal yardımıyla delerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın. 3. Krema için süt, toz şeker, un, nişasta, yumurta sarıları ve vanilyayı bir tencereye alıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. 4. Ocaktan almadan önce tereyağını ekleyip karıştırın. 5. Milföylerin arasına krema sürüp ince dilimlenmiş muzları yerleştirerek 3 kat olacak şekilde üst üste dizin. 6