Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kalburabastı hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 125 gram margarin veya tereyağı 1;
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml) 1;
- 1 çay bardağı yoğurt 1;
- 1 çay bardağı irmik 1;
- 1 yumurta 1;
- 1 çay kaşığından az tuz 1;
- Yarım paket kabartma tozu 1;
- 1 paket vanilya 1;
- 3,5 su bardağı un 1.
Yapılışı:
- Yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, irmik, kabartma tozu, vanilya ve tuzu alın 1.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın 1. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde edin 1.
- Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın 1.
- Kalburun üzerine koyup elinizle bastırarak açın 1.
- Hamurun ortasına ceviz içi koyun ve uçlarını birleştirerek kapatın 1.
- Tüm hamur için aynı işlemi tekrarlayın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: