Buradasın
Kalburabasti hamuru nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kalburabastı hamuru yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 130 gram tereyağı (oda sıcaklığında) 1
- 1/2 su bardağı sıvı yağ 1
- 1 adet yumurta 1
- 2,5-3 su bardağı un 1
- 1 çay bardağı yoğurt 1
- 3,5 yemek kaşığı irmik 1
- 1 paket vanilya 1
- 1 paket kabartma tozu 1
- 1 su bardağı kırık ceviz içi (iç harcı için) 1
Yapılışı:
- Tereyağı, sıvı yağ ve yumurtayı karıştırın 12.
- Yoğurt, irmik, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin 1.
- Unu azar azar ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin 12.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, kalbur veya rendenin üzerine bastırarak açın 13.
- Ortasına ceviz içi koyup kapatın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin 1.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 30 dakika, altın sarısı olana kadar pişirin 1.
- Fırından çıkan sıcak kalburabastıların üzerine soğuk şerbeti dökün 1.
- Şerbeti çekmesi için 1 saat dinlendirin 1.
- Servis ederken üzerine ceviz veya toz fıstık serpiştirebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: