Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gırik yemeği yapımı için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 3 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1,5 su bardağı ılık su 1.
- İç harç: 2 su bardağı pirinç, 300 gram haşlanmış ve didiklenmiş tavuk eti, 1 yemek kaşığı reyhan, 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- Tavuk eti kavrularak salçayla buluşturulur, baharatlar ve pirinç eklenerek pilav hazırlanır 1.
- Bu iç harç soğuduktan sonra, yoğrulan ve açılan hamurun içine konur 1.
- Hamur bohça gibi kapatılıp kaynar suda haşlanır 1.
- Servis sırasında üzerine eritilmiş tereyağı dökülür ve yanında yoğurtla sunulur 1.
Ayrıca, Masterchef yarışmacısı Tahsin Küçük'ün gırik tarifi de mevcuttur 2:
- Un, tuz ve suyu karıştırıp sert kıvamlı bir hamur yoğurulur, üzeri örtülerek dinlendirilir 2.
- Tavuk göğsü haşlanıp didiklenir, pirinci tereyağında salçayla kavurup baharatları ve tavukları ekleyerek pişirilir 2.
- Hamur açılıp küçük kareler kesilir, ortasına iç harç koyup bohça şeklinde kapatılır 2.
- Kaynar suda haşlanan gırıklar süzülüp üzerine tereyağı ve baharatla hazırlanan sos gezdirilerek servis edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: