Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Muzlu hamur işi yapmak için iki farklı tarif önerisi:
- Muzlu ve Çikolatalı Börek Tarifi:
- Malzemeler: 3 adet muz, 250-300 gram bitter çikolata, 200 ml süt, 20 gram yaş maya, 500 gram un, 3 adet yumurta, 2/3 su bardağı pudra şekeri, 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu, ayçiçek yağı 1.
- Yapılışı:
- Işıl sütün içine mayayı katıp karıştırın ve 1 su bardağı un ilave ederek 1 saat mayalandırın 1.
- Pudra şekeri, kalan un, yumurta ve limon kabuğu rendesini ekleyip iyice yoğurun ve tekrar 1 saat mayalandırın 1.
- Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp merdane ile açın, bir kenarına dilimlenmiş muz dilimi ve çikolata parçası koyup diğer tarafını üzerine kapatın 1.
- Bir çay tabağı ile D şeklinde kesin ve tüm hamurları bu şekilde hazırlayın 1.
- Kızgın yağda sallayarak kızartın ve kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını alın 1. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ve kakao serperek servis yapın 1.
- Muzlu Milföy Tarifi:
- Malzemeler: 9 milföy hamuru, kreması için 250 ml süt, 1 çay bardağı toz şeker, yarım çay bardağı un, 1 tatlı kaşığı buğday nişastası, 3 yumurta sarısı (çırpılmış), 1 paket vanilya, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 4 muz, pudra şekeri, toz Antep fıstığı 2.
- Yapılışı:
- Milföy hamurlarını hafif unlanmış tezgahta açın ve kare şeklindeki kurabiye kalıbı ile parçalar kesip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin 2.
- Üzerlerini çatal yardımıyla delerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın 2.
- Krema için süt, toz şeker, un, nişasta, yumurta sarıları ve vanilyayı bir tencereye alıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin 2.
- Ocaktan almadan önce tereyağını ekleyip karıştırın 2.
- Milföylerin arasına krema sürüp ince dilimlenmiş muzları yerleştirerek 3 kat olacak şekilde üst üste dizin 2. 6
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: