Çıtır soğan yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Fırında Çıtır Soğan Tarifi: - Malzemeler: 3 adet soğan, 1 çay bardağı un, 1 tutam baharat karışımı (tuz, toz kırmızı biber, sarımsak tozu), yarım çay bardağı zeytinyağı. - Yapılışı: 1. Soğanları ince ince doğrayıp tavada zeytinyağında kavurun. 2. Karıştırma kabına alıp üzerine un, zeytinyağı ve baharatları ekleyin. 3. Fırın tepsisine kaşık yardımı ile şekil vererek yerleştirin. 4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. 5. Fırından almadan önce kontrol edin, daha fazla çıtır olmasını isterseniz biraz daha pişirin. 6. Fırından çıkardıktan sonra 20 dakika dinlendirin. 2. Çıtır Soğan Halkası Tarifi: - Malzemeler: 1-2 adet soğan, 2 yemek kaşığı nişasta, 4 yemek kaşığı mısır unu, 5 yemek kaşığı beyaz un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 adet maden suyu, tuz, karabiber ve diğer istediğiniz baharatlar, 1 su bardağı galeta unu, sıvı yağ. - Yapılışı: 1. Soğanı soyup yıkayın ve kurulayın. 2. Yaklaşık 1 cm kalınlığında halka halka doğrayın ve iç içe olan soğanları birbirinin içinden çıkarın. 3. Soğanları ayrı bir kapta una bulayın ve kenarda bekletin. 4. Sosu için nişasta, un, mısır unu, tuz ve karabiberi bir kaba alıp üzerine maden suyunu ekleyip çırpın. 5. Başka bir tabağa galeta unu koyun. 6. Daha önceden una buladığınız soğan halkalarını önce hamurlu sosa sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartın.