Metro Market'te satılan hindi tandırı pişirmek için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz: Malzemeler: 1 adet hindi but; 4 su bardağı sıcak su; 15 adet tane karabiber; 2 adet mısır; 2 çorba kaşığı tereyağı; Sos için: 1 kahve fincanı su, iki buçuk çorba kaşığı nişasta, 2 adet kesmeşeker, tuz, karabiber, kekik. Hazırlanışı: 1. Hindi budunu bütün olarak harlı ateşte sık sık çevirerek kızartın. 2. Ardından tencereye alarak üzerine sıcak su ve karabiberleri ilave edin. 3. Piştiğinde suyunu süzerek sosu için kullanılmak üzere ayırın. 4. Hindi budunu fırın torbasına veya kapaklı cam bir kaba alarak 200 derece fırında 1 saat pişirin. 5. Mısır taneleri yumuşayıncaya dek haşlayın. 6. Erittiğiniz tereyağını mısırların üzerine sürüp, hafif pembeleşene dek fırında pişirin. 7. Sosu hazırlamak için, kenara ayırdığınız hindi budunun haşlama suyundan 2 su bardağı alarak tencereye aktarın. 8. Ayrı bir kapta 1 kahve fincanı soğuk su ile nişastayı iyice karıştırıp tenceredeki suya ilave edin. 9. Kesmeşeker, tuz, karabiber ve kekiği de ekledikten sonra hafif ateşte sos koyulaşana dek karıştırarak pişirin. 10. Dilimlediğiniz hindi budunu servis tabağına alarak, üzerine sosu gezdirin. Ayrıca, hindi tandırı fırında pişirme için aşağıdaki genel tarifi de kullanabilirsiniz: Malzemeler: 1 çay kaşığı tuz (iyotlu); 1 çay kaşığı karabiber; 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı; 0,5 çay bardağı su; 1 adet havuç; 3 çay kaşığı taze kekik; 6 diş sarımsak; 300 gram hindi but. Hazırlanışı: