Buradasın
Fırında kızarmış tavuk nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında kızarmış tavuk yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet bütün tavuk 24;
- 1 yemek kaşığı yoğurt 24;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 24;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 24;
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 2;
- 1 çay kaşığı kekik 2;
- 1 çay kaşığı tuz 2;
- yarım çay kaşığı karabiber 2.
Yapılışı:
- Uygun bir karıştırma kabına yoğurt, domates salçası, zeytinyağı, karabiber, kırmızı toz biber, tuz ve kekiği alarak karıştırın 2.
- Tavuğu alıp üzerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın 2.
- Hazırladığınız sosu fırça yardımıyla tavuğun her yerine sürün 2.
- Pişerken açılmaması için tavuğun kanatlarını bir kürdanla sabitleyin 2.
- Son olarak butlarını da çapraz yaparak iple bağlayın 2.
- Tavuğu buzdolabına kaldırarak mümkünse 1 saat kadar dinlendirin 2.
- Fırının su haznesine 200 ml su ilave edin ve hazneyi fırına yerleştirin 2.
- Fırını 200°C’ye ayarlayarak ısıtmaya başlayın 2.
- Fırın tepsisine ızgaraları yerleştirin ve üzerine tavuğu alın 2.
- Tepsiyi fırına yerleştirip tavuğu 1 saat kadar pişirin 2.
Fırında kızarmış tavuk tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: