Buradasın
Fırında kızarmış tavuk nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında kızarmış tavuk yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kg tavuk butu veya kanat (derili ve kemikli tercih edilir) 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı karabiber 1;
- 1 tatlı kaşığı paprika (veya tatlı kırmızı biber) 1;
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu 1;
- 1 tatlı kaşığı soğan tozu 1;
- 1 çay kaşığı kekik (isteğe bağlı) 1;
- 1 çay kaşığı kekik veya taze kekik (isteğe bağlı) 1;
- 1 limon suyu (isteğe bağlı) 1;
- 1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı) 1.
Hazırlanışı:
- Tavuk parçalarını yıkayın ve kağıt havluyla iyice kurulayın 1.
- Bir kasede zeytinyağını, tuzu, karabiberi, paprikayı, sarımsak tozunu ve soğan tozunu karıştırın 1. Eğer kullanıyorsanız, kekik ve limon suyunu da ekleyin 1.
- Karışımı tavuk parçalarının üzerine dökün ve iyice karıştırarak her tarafının bu karışımla kaplanmasını sağlayın 1.
- Tavukları en az 30 dakika, tercihen bir gece buzdolabında marine edin 1.
- Fırını 200°C (400°F) sıcaklıkta önceden ısıtın 1.
- Marine edilmiş tavuk parçalarını bir fırın tepsisine veya yağlı kağıt serili bir fırın kabına yerleştirin 1. Tavukların arasına biraz boşluk bırakın, böylece her tarafı eşit şekilde pişer 1.
- İsteğe bağlı olarak, tavukların üzerine biraz bal sürerek tatlı bir dokunuş ekleyebilirsiniz 1.
- Tavukları fırında 35-45 dakika kadar pişirin 1. Tavukların derisi altın rengi alana kadar ve iç sıcaklıkları 75°C (165°F) ulaşana kadar pişirmeye devam edin 1.
- Eğer derisinin daha da çıtır olmasını isterseniz, pişirmenin son 5 dakikasında fırının üst ızgara fonksiyonunu açabilirsiniz 1.
- Pişen tavukları fırından çıkarın ve 5 dakika kadar dinlendirin 1. Sıcak olarak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: