Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında patatesli somon yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gram somon balığı 1
- 1 adet haşlanıp küp doğranmış büyük boy patates 1
- 3-4 yaprak irice doğranmış ıspanak 1
- Patates püresi için: 2 adet orta-büyük boy patates, 1 yemek kaşığı tereyağı, yarım çay bardağı ılık süt, bir tutam toz muskat, yarımşar çay kaşığı tuz ve karabiber 1
- Sosu için: Birer su bardağı krema ve süt 1
- Üzeri için: 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1
Yapılışı:
- Patateslerin kabuğunu soyun, yıkayıp tencereye alın ve üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip haşlamaya bırakın 1.
- Haşlanmış patatesi derin bir kaba alın 1.
- Tereyağını, ılık sütü, tuz ve baharatını ekleyip pütürsüz bir püre olana dek ezin 1.
- Somon balığını iri küpler halinde doğrayın ve üzerine küp doğranmış patatesi ilave edin 1. Ispanağı katıp harmanlayın ve ısıya dayanıklı orta boy fırın kabına aktarın 1.
- Sosu için krema ile sütü karıştırıp fırın kabının üzerine gezdirin 1.
- Soslanmış karışımın üzerine patates püresini tamamen kapatacak şekilde yayın 1.
- En son rendelenmiş peyniri serpin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, peynir eriyip kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin 1.
- Bekletmeden servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: