Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında patatesli somon yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 dilim fileto somon (500 gr) 2;
- 3 büyük patates 2;
- 2 diş rendelenmiş sarımsak 2;
- yarım limon suyu 2;
- yarım çay bardağı zeytinyağı 2;
- tuz ve karabiber 2.
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı 2;
- 1 yemek kaşığı un 2;
- 250 ml süt 2;
- 1 diş rendelenmiş sarımsak 2;
- 2 yemek kaşığı limon suyu 2;
- yarım demet ince kıyılmış dereotu 2;
- tuz ve karabiber 2.
Yapılışı:
- Patateslerin kabuğu soyulur ve tuzlu su içerisinde kaynamaya bırakılır 2. Su kaynamaya başladığında 20 dakika pişirilir ve ocaktan alınır 2.
- Somonun marinesi için rendelenmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber kase içerisinde güzelce karıştırılır 2. Bu karışım balığın üzerine sürülür 2. Kalan sos, uzunlamasına dörde bölünmüş patateslere sürülür 2.
- Uygun bir tepsiye fırın kağıdı serilir 2. Üzerine balık ve patates yerleştirilir, önceden ısıtılmış 190 derece fırında (alt/üst ayarda) 25 dakika pişirilir 2.
- Sosu için sos tavasında tereyağı eritilir 2. Rendelenmiş sarımsak eklenerek yarım dakika kadar sotelenir 2. Un eklenerek un kokusu çıkana dek kavrulur, süt eklenip karıştırmaya devam edilir 2. Kaynamaya başladığında limon suyu, dereotu, tuz ve karabiber eklenir 2. Ocak en kısık ateşe alınıp bir dakika boyunca bu şekilde pişirilir 2.
- Servis tabağına balık ve patates konulup, üzerine sos gezdirilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: