• Buradasın

    Fırında patatesli somon nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Fırında patatesli somon yapmak için gerekli malzemeler:
    • 3 dilim fileto somon (500 gr) 2;
    • 3 büyük patates 2;
    • 2 diş rendelenmiş sarımsak 2;
    • yarım limon suyu 2;
    • yarım çay bardağı zeytinyağı 2;
    • tuz ve karabiber 2.
    Sosu için:
    • 2 yemek kaşığı tereyağı 2;
    • 1 yemek kaşığı un 2;
    • 250 ml süt 2;
    • 1 diş rendelenmiş sarımsak 2;
    • 2 yemek kaşığı limon suyu 2;
    • yarım demet ince kıyılmış dereotu 2;
    • tuz ve karabiber 2.
    Yapılışı:
    1. Patateslerin kabuğu soyulur ve tuzlu su içerisinde kaynamaya bırakılır 2. Su kaynamaya başladığında 20 dakika pişirilir ve ocaktan alınır 2.
    2. Somonun marinesi için rendelenmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber kase içerisinde güzelce karıştırılır 2. Bu karışım balığın üzerine sürülür 2. Kalan sos, uzunlamasına dörde bölünmüş patateslere sürülür 2.
    3. Uygun bir tepsiye fırın kağıdı serilir 2. Üzerine balık ve patates yerleştirilir, önceden ısıtılmış 190 derece fırında (alt/üst ayarda) 25 dakika pişirilir 2.
    4. Sosu için sos tavasında tereyağı eritilir 2. Rendelenmiş sarımsak eklenerek yarım dakika kadar sotelenir 2. Un eklenerek un kokusu çıkana dek kavrulur, süt eklenip karıştırmaya devam edilir 2. Kaynamaya başladığında limon suyu, dereotu, tuz ve karabiber eklenir 2. Ocak en kısık ateşe alınıp bir dakika boyunca bu şekilde pişirilir 2.
    5. Servis tabağına balık ve patates konulup, üzerine sos gezdirilir 2.
    Fırında patatesli somon tarifi için farklı malzemeler ve yöntemler de kullanılabilir 345.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Fırında balık en güzel nasıl pişirilir?

    Fırında balığın en güzel nasıl pişirileceğine dair bazı öneriler: Fırında Çipura: Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, limon suyu, karabiber, kırmızı toz biber ve tuz ile hazırlanan sos, balığın üzerine sürülür. Fırında Levrek: Kırmızı soğan ve domates ile birlikte pişirilir. Fırında Somon: İnce kıyılmış maydanoz ve limon dilimleri eşliğinde sunulur. Fırında Uskumru: Patates ve soğan dilimleri ile birlikte sunulur. Fırında Sardalya: Soslanıp pişirildikten sonra hemen tüketilmelidir. Fırın performansı farklılık gösterebileceği için pişirme süresi değişebilir.

    Fırında balık en güzel hangi sosla pişer?

    Fırında balığın en güzel hangi sosla piştiğine dair kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, fırında balık pişirmek için kullanılabilecek bazı soslar şunlardır: Limon, sarımsak ve biber salçası sosu. Tahin sosu. Hardal ve bal sosu. Yoğurt bazlı sos. Fırında balık pişirmek için kullanılabilecek soslar bunlarla sınırlı değildir. Fırında balık tarifi ve sos önerileri için aşağıdaki kaynaklar kullanılabilir: yemek.com; nefisyemektarifleri.com; lezzet.com.tr; drmayahome.com.

    Patatesli balık sosuna ne konur?

    Patatesli balık sosuna konabilecek bazı malzemeler: Beşamel sos için: tereyağı, un, süt, limon suyu, dereotu, tuz, karabiber. Sarımsak ve zeytinyağlı sos için: sarımsak, limon, zeytinyağı, tuz. Pesto sos için: sarımsak, fesleğen, parmesan peyniri, zeytinyağı, tuz, karabiber. Narenciye sos için: zeytinyağı, portakal ve limon kabuğu rendesi. Hardal sos için: hardal, kekik, limon suyu, tereyağı, zeytinyağı. Sos malzemeleri, kullanılan balık türüne ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.

    Fırında balık sosu nasıl hazırlanır?

    Fırında balık sosu hazırlamak için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir: 2 diş sarımsak; 1 bütün limonun suyu; 1 tatlı kaşığı biber salçası; 2 yemek kaşığı sıvı yağ; Tuz; Karabiber; Pul biber; Toz kırmızı biber. Hazırlanışı: 1. Limon suyunun içine sarımsağı rendeleyin. 2. Salçayı, tuzu ve baharatları iyice karıştırın. 3. Balıkları yıkayıp süzdürün ve hazırladığınız sosu her yerine yedirin. 4. Kalan sosu da üzerine dökün ve en az 2 saat sosunu çekmesini bekleyin. 5. 180 derecede fırında, kızarana kadar pişirin. Farklı balık sosu tarifleri için yemek.com ve ye-mek.net gibi siteler ziyaret edilebilir.

    Somon balığı en güzel nasıl sunulur?

    Somon balığının en güzel nasıl sunulacağına dair bilgi bulunamadı. Ancak, somon balığının sunulabileceği bazı yemekler ve yanında sunulabilecek bazı garnitürler şunlardır: Yemekler: fırında somon; ballı soyalı somon; somon köfte; portakallı somon carpaccio; somonlu ve kremalı makarna; hollandez soslu somon; domates soslu somon. Garnitürler ve yan yemekler: kapya biber, yeşil ve sarı biber; kuşkonmaz; baharatlı patates dilimleri; arpa şehriye, makarna veya pirinç pilavı; mevsim yeşillikleri ile hazırlanan salata; buharda pişmiş sebzeler (örneğin, karnabahar, havuç, brokoli).

    Somon fırında kaç derecede pişer?

    Fırında somon, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirilmelidir. Alternatif olarak, 185 derece alt üst ayarda 15 dakika, ardından 180 derece fan ayarında 15 dakika pişirme yöntemi de kullanılabilir. Fırın sıcaklığı ve pişirme süresi, somonun kalınlığına ve fırının özelliklerine göre değişiklik gösterebilir.

    Somon sosuna ne konur?

    Somon sosuna konabilecek bazı malzemeler şunlardır: Hardal ve bal: 2 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı dijon hardalı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırılıp tuz ve karabiber eklenerek ızgara somon için sos elde edilebilir. Zencefil ve soya: 3 yemek kaşığı soya sosu, 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil, 2 diş rendelenmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı susam yağı karıştırılarak tava somonu için sos yapılabilir. Limon ve sarımsak: 2 çorba kaşığı balzamik sirke, 2 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı soya sosu ve 1 çorba kaşığı limon suyu ile sos hazırlanabilir. Taze soğan: 250 gram yağı azaltılmış krem peynir, ¼ fincan mayonez, ¼ fincan dilimlenmiş taze soğan, 1 yemek kaşığı limon suyu, ¼ çay kaşığı tuz ve ¼ çay kaşığı öğütülmüş biber karıştırılarak somon sosu elde edilebilir. Somon sosunda kullanılacak malzemeler, pişirme yöntemine ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.