Buradasın
Patatesli but nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patatesli but pişirmek için gerekli malzemeler:
- 2 adet tavuk kalçalı but 12;
- 2 adet büyük boy patates 12;
- 2 adet orta boy havuç 12;
- 2 adet yeşil biber 12;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ 12;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 12;
- 1 tatlı kaşığı tuz 12;
- 1 çay kaşığı karabiber 12;
- 1 çay kaşığı pul biber 12;
- 1 çay kaşığı kekik 12.
Pişirme aşamaları:
- Tavukları yıkayıp suyunu süzdürün ve bir kaba alıp, salça, yağ, tuz ve baharatlarla her yerine gelecek şekilde karıştırın 12.
- Patates, havuç ve biberi doğrayıp fırın kabına alın 1.
- Tavukları da fırın kabına alıp, aynı şekilde onları da sos malzemeleri ile harmanlayın 1.
- Üzerine ıslatılmış yağlı kağıt serin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirin 12.
- Daha sonra kağıdını alıp, bu şekilde üzeri kızarana kadar 15-20 dakika daha pişirin 12.
Fırında patatesli but, yanında sade pirinç pilavı ya da bulgur pilavıyla servis edilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: