Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patatesli tavuk but pişirmek için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 2 adet kalçalı but 2;
- 2 adet büyük boy patates 2;
- 2 adet orta boy havuç 2;
- 2 adet yeşil biber 2;
- yarım çay bardağı sıvı yağ 2;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 1 çay kaşığı karabiber 2;
- 1 çay kaşığı pul biber 2;
- 1 çay kaşığı kekik 2.
Pişirme aşamaları:
- Tavukları yıkayıp suyunu süzdürün ve bir kaba alın 2.
- Salça, yağ, tuz ve baharatları ekleyip her yerine gelecek şekilde karıştırın 2.
- Patates, havuç ve biberi doğrayıp fırın kabına alın 2.
- Tavukları da fırın kabına yerleştirin ve onları da sos malzemeleri ile harmanlayın 2.
- Üzerine ıslatılmış yağlı kağıt serin 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirin 2.
- Daha sonra kağıdı alıp üzeri kızarana kadar 15-20 dakika daha pişirin 2.
Alternatif bir tarif için şu malzemeler gereklidir:
- 6 adet tavuk but 3;
- 4-5 adet orta boy patates 3;
- 2 adet domates 3;
- 3 adet yeşil biber 3;
- 1 adet kuru soğan 3;
- 2 diş sarımsak 3;
- Tuz, karabiber, pul biber, kekik, sıvı yağ 3.
Pişirme aşamaları:
- Tavuk butlarını yıkayıp tuz, karabiber ve pul biberi her yerine yedirin ve tepsiye dizin 3.
- Derin bir kaba domatesleri, yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları, biberleri ve birkaç parçaya böldüğünüz sarımsakları ekleyin 3.
- Patatesleri yıkayıp elma dilimi şeklinde doğrayın, içine tuz, karabiber, pul biber ve kekiği katıp sıvı yağ ekleyin ve harmanlayın 3.
- Her iki karışımı da tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin 3.
Fırında patatesli tavuk but, yanında sade pirinç pilavı veya bulgur pilavıyla servis edilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: