• Buradasın

    Fırında pazılı mücber nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Fırında pazılı mücver yapmak için gerekli malzemeler:
    • 700 gram pazı (yıkanmış, doğranmış) 13;
    • yarım demet taze soğan 13;
    • yarım demet dereotu 13;
    • 10 dal taze nane 13;
    • 5 yemek kaşığı un 13;
    • 3 adet yumurta (çırpılmış) 13;
    • 100 gram beyaz peynir (rendelenmiş) 13;
    • 6 yemek kaşığı zeytinyağı 13;
    • 2 çay kaşığı tuz 13;
    • 1 çay kaşığı karabiber 13;
    • çeyrek adet muskat cevizi rendesi 13.
    Yapılışı:
    1. Pazıları yıkayıp doğrayın, taze soğan, dereotu ve naneyi ince ince kıyın 13.
    2. Doğranmış sebzeleri geniş bir kaseye alın, üzerine un, çırpılmış yumurta, rendelenmiş beyaz peynir, zeytinyağı, tuz, karabiber ve muskat cevizini ekleyin 13.
    3. Tüm malzemeleri iyice karıştırın 13.
    4. Fırını 190 dereceye ayarlayın 13.
    5. Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın ve pazılı harcı içine aktarın 13.
    6. Kabı fırına yerleştirin ve yaklaşık 25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin 13.
    Püf noktaları:
    • Pazıların sap kısımlarını da kullanabilirsiniz, bu mücvere lezzet katar 3.
    • Harcın tüm malzemelerin homojen bir şekilde karışmasını sağlayın 3.
    • Fırın kabını yağlarken zeytinyağı veya tereyağı kullanabilirsiniz 3.
    • Pişirme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir, 20. dakikadan sonra kontrol etmeyi unutmayın 3.

    Konuyla ilgili materyaller

    Mücber fırında kaç derecede pişer?

    Fırında mücver, genellikle 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirilir. Fırın ayarları ve mücver tariflerine göre pişirme dereceleri ve süreleri değişiklik gösterebilir.

    Mücber fırında mı kızartmada mı?

    Mücver fırında veya kızartılarak yapılabilir, her iki yöntem de farklı avantajlar sunar: Fırında Mücver: Daha az yağ içerir, bu nedenle kalp sağlığı için daha iyidir ve diyette olanlar için uygundur. Daha kolay temizlenir, yağlı kağıt kullanıldığı için tepsi temizliği pratiktir. Daha eşit pişer, yanık veya çiğ kalmış kısımlar olmaz. Daha çıtır bir doku elde edilir. Kızartılmış Mücver: Yoğun bir lezzeti ve kendine has bir aroması vardır. Daha yumuşak bir iç kısmı bulunur. Daha hızlı pişer, özellikle az sayıda mücver yapıldığında tavada kızartma daha hızlı bir çözümdür. Seçim, damak tadına ve ihtiyaca göre yapılmalıdır.

    En güzel mücber nasıl yapılır?

    En güzel mücver tarifi için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 3 adet kabak; 2 adet yumurta; 1 çay bardağı un; 6 dal taze soğan; Yarım demet dereotu; 1,5 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; Yarım su bardağı sıvı yağ (mücveri kızartmak için). Yapılışı: 1. Bol suda yıkadığınız kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin. 2. Rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın. 3. Geniş bir kapta rendelenen kabakları, havucu, yumurtayı, taze soğanı, dereotunu, tuzu, karabiberi ve unu birleştirin. 4. Tüm malzemeler macun kıvamını alana kadar spatula yardımıyla karıştırın. 5. Her bir mücver 1 tepeleme yemek kaşığı olacak şekilde ayarlayıp tavaya dökün. 6. Kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın. 7. Mücverlerin fazla yağını havlu kağıda süzdürdükten sonra servis tabağına alın ve çırpılmış yoğurt ile servis edin. Ayrıca, mücver fırında da pişirilebilir.

    Mücber yumurtasız olur mu?

    Evet, mücver yumurtasız olarak da yapılabilir. Yumurtasız mücver tarifi için gerekli malzemeler: yarımşar demet maydanoz, dereotu ve soğan; 1 adet kırmızı biber; 1 adet çarliston biber; 1'er adet havuç ve patates; 1'er çay kaşığı karabiber ve nane; yarım çay kaşığı kimyon; 3 çorba kaşığı un; 2 çorba kaşığı yoğurt; 2 çay kaşığı kabartma tozu; 1 çorba kaşığı sirke; 2 çay kaşığı tuz; kızartmak için sıvıyağ. Hazırlanışı: Tüm malzemeler karıştırılıp, kızgın sıvıyağda önlü arkalı kızartılır.

    Mücber fırında kaç dakikada pişer?

    Fırında mücver, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirilir. Fırında kabak mücverinin pişme süresi ise, fırının özelliklerine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Fırında mücverin pişme süresi, kullanılan malzemelere ve fırının ayarlarına göre değişebilir.