Buradasın
Fırında pazılı mücber nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında pazılı mücver yapmak için gerekli malzemeler:
- 700 gram pazı (yıkanmış, doğranmış) 13;
- yarım demet taze soğan 13;
- yarım demet dereotu 13;
- 10 dal taze nane 13;
- 5 yemek kaşığı un 13;
- 3 adet yumurta (çırpılmış) 13;
- 100 gram beyaz peynir (rendelenmiş) 13;
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı 13;
- 2 çay kaşığı tuz 13;
- 1 çay kaşığı karabiber 13;
- çeyrek adet muskat cevizi rendesi 13.
Yapılışı:
- Pazıları yıkayıp doğrayın, taze soğan, dereotu ve naneyi ince ince kıyın 13.
- Doğranmış sebzeleri geniş bir kaseye alın, üzerine un, çırpılmış yumurta, rendelenmiş beyaz peynir, zeytinyağı, tuz, karabiber ve muskat cevizini ekleyin 13.
- Tüm malzemeleri iyice karıştırın 13.
- Fırını 190 dereceye ayarlayın 13.
- Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın ve pazılı harcı içine aktarın 13.
- Kabı fırına yerleştirin ve yaklaşık 25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin 13.
Püf noktaları:
- Pazıların sap kısımlarını da kullanabilirsiniz, bu mücvere lezzet katar 3.
- Harcın tüm malzemelerin homojen bir şekilde karışmasını sağlayın 3.
- Fırın kabını yağlarken zeytinyağı veya tereyağı kullanabilirsiniz 3.
- Pişirme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir, 20. dakikadan sonra kontrol etmeyi unutmayın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: