• Buradasın

    Metro market hindi tandır nasıl pişirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Metro Market'te satılan hindi tandırı pişirmek için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz:
    Malzemeler:
    • 1 adet hindi but 23;
    • 4 su bardağı sıcak su 2;
    • 15 adet tane karabiber 2;
    • 2 adet mısır 2;
    • 2 çorba kaşığı tereyağı 2;
    • Sos için: 1 kahve fincanı su, iki buçuk çorba kaşığı nişasta, 2 adet kesmeşeker, tuz, karabiber, kekik 2.
    Hazırlanışı:
    1. Hindi budunu bütün olarak harlı ateşte sık sık çevirerek kızartın 2.
    2. Ardından tencereye alarak üzerine sıcak su ve karabiberleri ilave edin 2. 1 saat kısık ateşte pişirin 2.
    3. Piştiğinde suyunu süzerek sosu için kullanılmak üzere ayırın 2.
    4. Hindi budunu fırın torbasına veya kapaklı cam bir kaba alarak 200 derece fırında 1 saat pişirin 2.
    5. Mısır taneleri yumuşayıncaya dek haşlayın 2. Sudan alarak kağıt havlu ile kurulayın 2.
    6. Erittiğiniz tereyağını mısırların üzerine sürüp, hafif pembeleşene dek fırında pişirin 2.
    7. Sosu hazırlamak için, kenara ayırdığınız hindi budunun haşlama suyundan 2 su bardağı alarak tencereye aktarın 2.
    8. Ayrı bir kapta 1 kahve fincanı soğuk su ile nişastayı iyice karıştırıp tenceredeki suya ilave edin 2.
    9. Kesmeşeker, tuz, karabiber ve kekiği de ekledikten sonra hafif ateşte sos koyulaşana dek karıştırarak pişirin 2.
    10. Dilimlediğiniz hindi budunu servis tabağına alarak, üzerine sosu gezdirin 2. Yanında mısır ve isteğe göre baharatlı kabuklu patates ile servis yapın 2.
    Ayrıca, hindi tandırı fırında pişirme için aşağıdaki genel tarifi de kullanabilirsiniz:
    Malzemeler:
    • 1 çay kaşığı tuz (iyotlu) 1;
    • 1 çay kaşığı karabiber 1;
    • 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı 1;
    • 0,5 çay bardağı su 1;
    • 1 adet havuç 1;
    • 3 çay kaşığı taze kekik 1;
    • 6 diş sarımsak 1;
    • 300 gram hindi but 1.
    Hazırlanışı:
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hindi tandır kaç saat pişer?

    Hindi tandırın pişme süresi, tarifine ve kullanılan yönteme göre değişiklik gösterebilir. Fırın poşetinde pişirilen hindi tandır için genel olarak 45-50 dakika pişirme süresi belirtilmiştir. Arda'nın Mutfağı tarifine göre ise hindi tandır, 1,5 saat pişirildikten sonra folyonun alınıp ısının 160 dereceye düşürülerek üstü kızarana kadar yaklaşık 30 dakika daha fırında tutulur.

    Hindi tandıra hangi baharatlar konur?

    Hindi tandırına tandır baharatı olarak aşağıdaki baharatlar eklenir: Kimyon; Zerdeçal; Zencefil; Tarçın; Muskat rendesi; Tütsülenmiş kırmızı biber (isteğe bağlı). Ayrıca, tane karabiber ve köri de kullanılabilir.

    Tandır eti neden lezzetli?

    Tandır eti, lezzetli olmasının birkaç nedeni vardır: 1. Pişirme Yöntemi: Tandır eti, düşük sıcaklıkta uzun süre pişirildiği için etin lifleri yumuşar ve lezzetini korur. 2. Aroma ve Tat: Odun ateşinin etkisiyle pişirme sırasında etin derinlemesine bir aroma ve lezzet kazanması sağlanır. 3. Baharat Kullanımı: Etin, özel baharatlarla harmanlanması, lezzetini artırır ve daha da zenginleştirir. 4. Doğal ve Sağlıklı: Fazladan yağ eklenmeden, kendi suyu ve yağı ile pişirildiği için oldukça sağlıklı bir et yemeği olarak kabul edilir.

    Tandırda ne pişirilir?

    Tandırda çeşitli yiyecekler pişirilebilir, bunlar arasında: Et yemekleri: Genellikle kuzu veya tavuk eti, baharatlarla marine edilerek tandırda pişirilir. Sebzeler: Patates, soğan, havuç gibi sebzeler, etle birlikte tandırda pişirilerek lezzetli bir hale gelir. Ekmek: Tandırın duvarlarına yapıştırılan hamurun pişirilmesiyle elde edilen geleneksel bir ekmek türü. Ayrıca, tandırda kebap, mantı, pizza gibi yemekler de yapılabilir.

    Tandır eti neden yumuşak olur?

    Tandır eti, yumuşak olmasının nedeni uzun süre düşük ateşte pişirilmesidir. Ayrıca, etin yumuşak olması için marine edilmesi de önemlidir.