• Buradasın

    Fırında mantar soslu köfte nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Fırında mantar soslu köfte yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 500 gram kıyma 14;
    • 1 adet yumurta 14;
    • 1 çorba kaşığı galeta unu 14;
    • 1 çay kaşığı tuz 14;
    • 1 çay kaşığı karabiber 14;
    • 1/2 paket mantar (tercihen beyaz mantar) 1;
    • 1 adet soğan (ince kıyılmış) 1;
    • 1 çorba kaşığı tereyağı 1;
    • 200 mililitre domates sosu 1;
    • 1 çay kaşığı kekik 1;
    • 2 adet patates (haşlanmış ve püre haline getirilmiş) 1;
    • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri 1;
    • 1 çay bardağı süt 1;
    • 1 çorba kaşığı tereyağı 1;
    • 1 çay kaşığı tuz 1;
    • 1 çay kaşığı karabiber 1.
    Hazırlanışı:
    1. Köfte hamuru: Kıyma, yumurta, galeta unu, tuz ve karabiberi derin bir kapta iyice yoğurun 1.
    2. Mantarlı iç harç: Tereyağını bir tavada eritin 1. İnce kıyılmış soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun 1. Mantarları ekleyin ve tuz ve karabiberle tatlandırarak, yumuşayana kadar pişirin 1.
    3. Patates püresi: Haşlanmış patatesleri ezin 1. Süt, tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın 1. İsteğe bağlı olarak, rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz 1.
    4. Köftelerin pişirilmesi: Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın 1. Her bir köftenin içine mantarlı harçtan birer yemek kaşığı koyarak kapatın 1. Yağlanmış fırın tepsisine dizin 1. 200 mililitre domates sosunu köftelerin üzerine gezdirin ve kekik serpin 1. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin 1.
    5. Servis: Pişen köfteleri patates püresiyle servis edin 1. Üzerine bolca kaşar peyniri serpip, fırında 5 dakika daha kızartabilirsiniz 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Mantar yemeği en güzel nasıl yapılır?

    Mantar yemeği yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 800 gram kültür mantarı; 2 yemek kaşığı sıvı yağ; 2 büyük boy kuru soğan; 3 diş sarımsak; 2 yemek kaşığı salça; 1 orta boy domates; 1 tatlı kaşığı tuz; Yarım çay kaşığı karabiber, kekik, kırmızı toz biber, kimyon ve kırmızı pul biber; 1 su bardağı sıcak su. Yapılışı: 1. Mantarlar sirkeli suda bekletildikten sonra havlu peçete ile kurutulur ve küçük parçalara kesilir. 2. Soğanlar ve sarımsaklar minik minik doğranır. 3. Tencereye sıvı yağ ilave edilir ve soğan parçaları kısık ateşte kavrulur. 4. Üzerine domates, salça, tuz, karabiber, kekik, kırmızı toz biber, kimyon ve kırmızı pul biber ilave edilir ve kavrulur. 5. Hazır olan karışımın üzerine mantarlar eklenir ve birkaç dakika daha kavrulur. 6. Tencereye sıcak su ilave edilir ve orta ateşte pişirilir. 7. Mantarlar suyunu salacağı için son dakikalarda tencere kapağı açılarak ocakta iyice pişene kadar kaynatılır. Mantar yemeği tarifine ve farklı mantar yemeği tariflerine yemek.com ve ye-mek.net sitelerinden ulaşılabilir.

    En güzel fırında köfte sosu nasıl yapılır?

    En güzel fırında köfte sosu için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 2 yemek kaşığı domates salçası; 2 yemek kaşığı biber salçası; 1 çay bardağı zeytinyağı; 2 diş sarımsak; 1 adet domates (rendelenmiş); 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı toz kırmızı biber; 2 çay kaşığı kekik; 2 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Biber ve domates salçasını bir kaseye alın. 2. Üzerine zeytinyağını ilave edin. 3. Sarımsakları rendeleyin ve rendelenmiş domatesi ekleyin. 4. Baharatlarını ilave edin. 5. Homojen kıvam alana kadar karıştırın. Bu sos, her türlü köfte kızartmasının yanında servis edilebilir. Ayrıca, fırında köfte yaparken kullanılabilecek bir başka sos tarifi için şu kaynaklar da incelenebilir: nefisyemektarifleri.com; yemek.com; lezzet.com.tr.

    Et ve mantar birlikte nasıl pişirilir?

    Et ve mantar birlikte şu şekilde pişirilebilir: Malzemeler: 400 gram dana kuşbaşı et; 5 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 adet soğan; 2 adet yeşil biber; 2 adet kırmızı biber; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı kimyon; 1 çay kaşığı kekik; 1 su bardağı sıcak su; 500 gram kültür mantarı; 1 tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Tavayı ocağa alarak ısıtın. 2. Kuşbaşı etleri tavaya alın ve tavanın kapağını kapatarak suyunu salıp çekene kadar önce yüksek ateşte, ardından kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin. 3. Etlerin üzerine sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan, yeşil biber ve kırmızı biberi ilave edin ve ara ara karıştırarak orta ateşte sebzelerin diriliği gidene kadar kavurun. 4. Domates salçası, karabiber, pul biber, kimyon ve kekiği ilave edip kavurmaya devam edin. 5. Sıcak suyu ilave edin ve karıştırın. 6. Limonlu su içerisinde beklettiğiniz mantarları doğrayın ve tavaya ilave edin. 7. Tavanın kapağını kapatarak mantarlar yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişirin. 8. Yemek güzelce piştikten sonra tuzu ekleyin, karıştırın ve ocağı kapatın. Et ve mantar pişirirken, mantarların ve etlerin yıkanmaması, yüksek ateşte pişirilmesi ve tuzun en son eklenmesi önerilir.

    Köfteye mantar sosu ne zaman konur?

    Mantar sosu, köfteye pişirme sürecinin sonunda eklenir. Hazırlanan köfteler servis edilmeden önce, üzerlerine mantar sosu gezdirilerek dökülür.

    Mantarlı et köftesi nasıl yapılır?

    Mantarlı et köftesi yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: - Yarım kilo köftelik kıyma - 200 gr kuzu kıyma - 1 çay kaşığı pul biber - 1 çay kaşığı kekik - 10 adet mantar - 2-3 dal taze nane - 1 adet yumurta - 3 çorba kaşığı galeta unu - Tuz ve karabiber Hazırlanışı: 1. Mantarları ortadan ikiye keserek pul biber, kekik ve nane ile mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. 2. Hazırladığınız bu karışımı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile tavada kavurarak suyunu salmadan ocaktan alın. 3. Kıymanın içine hazırladığınız mantar karışımı, 3 yemek kaşığı galeta unu ve 1 adet yumurta kırarak yoğurun. 4. Tuz ve karabiber ilave ettikten sonra tüm malzemeler birbiri ile özdeşleştikten sonra köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak hazırlayın. 5. Kızgın yağda pişirdiğiniz köfteleri kızartarak pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.

    Mantar ve köfte birlikte pişer mi?

    Evet, mantar ve köfte birlikte pişebilir. Örneğin, "Köfteli Mantar Yemeği" tarifinde, köfteler ve mantarlar birlikte pişirilir. Bunun yanı sıra, "Mantar Soslu Köfte" tarifinde ise köfteler, mantar sosuyla birlikte servis edilir.

    Fırında köfte en güzel hangi sebzelerle pişer?

    Fırında köfte en güzel patates, havuç, kabak, domates ve yeşil biber gibi sebzelerle pişer.