Buradasın
Güveçte tavuk en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Güveçte tavuğu en güzel şekilde pişirmek için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 600 gr tavuk göğüs (kuşbaşı doğranmış) 1
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1
- 2 yeşil sivribiber 1
- 2 kırmızı biber 1
- 5-6 diş sarımsak 1
- 25-30 adet arpacık soğanı 1
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1
- 1 adet iri patates (yuvarlak şekillendiriciyle kesilmiş) 1
- 6-7 adet cherry domates (ikiye kesilmiş) 1
- 1 yemek kaşığı tereyağı (en alta ve üste koymak için) 1
Yapılışı:
- Tavuk göğüs etlerini kuşbaşı doğrayın 1.
- Bütün malzemeleri karıştırıp tereyağı doğradığınız güveç tepsisine dökün 1.
- Üzerine patates ve domatesleri dizip tekrar tereyağı doğrayın 1.
- 190 °C de fırının orta gözünde üzeri pembeleşene kadar pişirin 1.
Bu tarif, tavuklu yemeğin kendi suyuyla pişmesini sağlar ve lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: