Buradasın
Güveçte tavuk en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Güveçte tavuğun en güzel nasıl pişirileceğine dair bazı öneriler:
- Malzemeler: 500 gram tavuk göğsü, 1 adet soğan, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 diş sarımsak, 1 adet orta boy domates, 1 adet orta boy biber, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber, 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 su bardağı sıcak su, 100 gram kaşar peyniri, 2 adet biber, 5-6 adet cherry domates 2.
- Hazırlanışı:
- Tavaya yağı alın, kızdırın ve küp küp doğranmış tavuk etlerini ekleyip soteleyin 2.
- Tavuklar suyunu çekmeye başladığında soğanı ekleyin 2.
- Ardından biber ve domatesi, sarımsağı ekleyin ve sotelemeye devam edin 2.
- Salça, tuz ve baharatları ekledikten sonra karıştırın 2.
- Üzerine suyunu da ekleyip kıvam alana kadar 5 dakika pişirin 2.
- Tavukları güveçlere paylaştırın 2.
- Üzerine kaşar peyniri, domates ve biberi de ekleyin 2.
- 190 derecelik fırında kaşar eriyinceye kadar 5-10 dakika pişirin 2.
- Püf noktası: Arzu edilen baharat ve mevsim sebzeleri kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: