Afgan usulü kabuli pulao yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı sella basmati pirinç; 1/2 soğan, doğranmış; 3 diş sarımsak, minced; 1 su bardağı jülyen doğranmış havuç; 1/2 su bardağı kuru üzüm; 1/2 su bardağı kıyılmış badem; 1 çay kaşığı kimyon tohumu; 1 çay kaşığı karabiber; 1 bütün karanfil; 2-4 yemek kaşığı char masala (baharat karışımı); 3 su bardağı su veya gerektiği kadar. Yapılışı: 1. Broth Hazırlığı: Soğan, sarımsak, tarçın çubuğu, kakule, karabiber, kimyon tohumu, tuz, şeker, paprika, kişniş tohumları ve karanfilleri düdüklü tencereye koyun. 2. Pirinç Hazırlığı: Pirinci 5 dakika soğuk suda bekletin, ardından su berraklaşana kadar durulayın. 3. Pişirme: Tencereyi orta ateşe alın ve yağı ekleyin. Servis Önerisi: Üzerine havuç ve üzüm serpip, kıyılmış bademle süsleyerek servis edebilirsiniz.