Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Afgan usulü kabuli pulao yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı sella basmati pirinç 2;
- 1/2 soğan, doğranmış 2;
- 3 diş sarımsak, minced 2;
- 1 su bardağı jülyen doğranmış havuç 25;
- 1/2 su bardağı kuru üzüm 25;
- 1/2 su bardağı kıyılmış badem 25;
- 1 çay kaşığı kimyon tohumu 25;
- 1 çay kaşığı karabiber 25;
- 1 bütün karanfil 2;
- 2-4 yemek kaşığı char masala (baharat karışımı) 5;
- 3 su bardağı su veya gerektiği kadar 2.
Yapılışı:
- Broth Hazırlığı: Soğan, sarımsak, tarçın çubuğu, kakule, karabiber, kimyon tohumu, tuz, şeker, paprika, kişniş tohumları ve karanfilleri düdüklü tencereye koyun 2. Üzerini örtecek kadar su ekleyin 2. Tencereyi kapatın ve yüksek ateşte buhar çıkışı başlayana kadar ısıtın, ardından orta ateşe alıp 20 dakika pişirin 2. Basıncın doğal olarak salınmasını bekleyin 2.
- Pirinç Hazırlığı: Pirinci 5 dakika soğuk suda bekletin, ardından su berraklaşana kadar durulayın 2.
- Pişirme: Tencereyi orta ateşe alın ve yağı ekleyin 2. Soğan ve sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar pişirin 2. Havuçları ekleyip yumuşayana kadar pişirin 2. Pirinç, üzüm, badem, kimyon tohumu, karabiber ve ezilmiş kakule tohumlarını ekleyin 2. Üzerini örtecek kadar broth ekleyin 2. Tencereyi kapatın ve yüksek ateşte ilk düdük sesi çıkana kadar pişirin 2. Ardından orta ateşe alıp 5 dakika pişirin 2. Ocağı kapatın ve 7 dakika dinlendirin, ardından basıncın doğal olarak salınmasını bekleyin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: