Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hindi külbastı yapımı için gerekli malzemeler:
- 4 dilim hindi külbastı (yaklaşık 500 gr) 1;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 2 diş sarımsak (ezilmiş) 1;
- 1 tatlı kaşığı kekik 1;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış) 1;
- 1 adet kırmızı biber (ince dilimlenmiş) 1;
- Yarım limonun suyu 1.
Yapılışı:
- Bir kapta zeytinyağı, sarımsak, kekik, pul biber, karabiber ve tuzu karıştırın 1. Hindi dilimlerini bu karışıma bulayın ve en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin 1.
- Marine edilmiş hindi dilimlerini fırın tepsisine yerleştirin 1. Üzerine ince doğranmış soğan ve kırmızı biber dilimlerini ekleyin 1.
- Son olarak limon suyunu gezdirin 1.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında, yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin 1. Pişme süresince eti arada kontrol ederek kurumasını önleyin 1.
- Fırından çıkan hindi külbastıyı, yanında haşlanmış sebzeler veya pilav ile sıcak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: