Ermeni mutfağında meşhur olan bazı yemekler ve lezzetler şunlardır: 1. Borscht Çorbası: Pancar ile yapılan kırmızı renkli sebze çorbası. 2. Dolmama: Yaprak sarmaya benzeyen, zeytinyağı, yaprak ve pirinçten oluşan iç harçla yapılan yemek. 3. Ermeni Mantısı: Bol kıyma konularak yapılan mantı. 4. İçli Köfte: Çoğu restoranda başlangıç menüsünde yer alan bir meze. 5. Harisa: Keşkeğin Ermenistan'daki yapımı, genellikle bayram yemeklerinde servis edilir. 6. Khorovats: Şişlere geçirilen kuzu ve dana etinden yapılan mangal yemeği. 7. Haşlanmış Mercimek: Baharatlarla zenginleştirilerek servis edilen mercimek yemeği. 8. Nar ve Şeftali: Ermenistan'da önemli semboller olan bu meyveler, sıkça tüketilir.