Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baget haşlamak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzemelerin hazırlanması 23. 1 kg tavuk baget, 3 adet patates, 3 adet havuç, 1 adet soğan, 3 diş sarımsak, tuz ve karabiber gereklidir 2.
- Bagetlerin hazırlanması 2. Bagetlerin derileri soyulur ve temizlenir 2.
- Tencereye yerleştirme 2. Tencereye küp küp doğranan soğanlar ve sarımsaklar konur, üstüne bagetler dizilir 2.
- Sebzelerin eklenmesi 2. Bagetlerin üstüne patates ve havuç yerleştirilir 2.
- Pişirme 2. Üstünü 1 parmak geçecek şekilde su dökülür, baharatlar atılır ve kapak kapatılıp kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 45 dakika pişirilir 2.
Alternatif olarak, Arda'nın Mutfağı'ndaki tavuk baget haşlama tarifi de denenebilir 4.
Baget haşlama tarifi, kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: