Buradasın
Nohut ve tavuk birlikte nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nohut ve tavuk birlikte pişirmek için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 400 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü 1
- 1 su bardağı haşlanmış nohut 13
- 1 adet soğan 13
- 1,5 yemek kaşığı salça 1
- Zeytinyağı 1
- Tuz 1
- Karabiber 1
- Üzeri için pul biber 1
Yapılışı:
- Zeytinyağı koyulmuş bir tencereye ince ince kıyılmış soğanları koyup, pembeleşene kadar kavurun 1.
- Soğanlar kavrulduktan sonra kuşbaşı şeklinde doğranmış tavuk göğsünü ekleyip, suyunu çekene kadar biraz kavurun 1.
- Kavrulan etlerin üzerine 1,5 yemek kaşığı salça ilave edip, bir süre daha kavurun 1.
- Ardından haşlanmış nohutları ekleyip, üzerine çıkacak kadar sıcak su dökün 1.
- Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, kaynamaya bırakın 1.
- Yemeğiniz kaynadıktan sonra kısık ateşte 20-25 dk kadar pişirin 1.
- Pişmeye yakın arzuya göre pul biber ekleyip, servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: