Buradasın
Kıyma ve bezelye birlikte nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıyma ve bezelye birlikte şu şekilde pişirilebilir:
Malzemeler:
- 1 adet soğan 12;
- 2-3 diş sarımsak 1;
- 1 adet havuç 12;
- 2 orta boy patates 12;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 200 g kıyma 1;
- 2 yemek kaşığı domates salçası 12;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 3 su bardağı taze bezelye 1;
- 5 su bardağı sıcak su 1.
Hazırlanışı:
- İlk olarak sebzeler doğranır; soğan yemeklik, sarımsak ince ince, havuç ve patatesler küpler halinde doğranır 1.
- Tencereye sıvı yağ alınır, üzerine kıyma ilave edilir ve orta ateşte kıymanın rengi dönünceye kadar karıştırarak kavrulur 1.
- Kıymaya soğan ve sarımsak eklenerek 2-3 dakika daha kavrulur 1.
- Domates salçası, pul biber, karabiber ve tuz eklenip salçanın kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavrulur 1.
- Doğranmış havuç ve patates eklenerek güzelce karıştırılır 1.
- Taze bezelye eklenerek karıştırılır 1.
- Sıcak su ilave edilip karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp kaynayıncaya kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte patates ve bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir 1.
- Ocaktan alınıp servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: