Buradasın
Şalgam suyu ile hangi yemekler yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şalgam suyu ile yapılan bazı yemekler:
- Şalgam dolması 1. Kıyma, ince bulgur, sarımsak ve çeşitli baharatlarla hazırlanan harç, şalgam dilimlerinin arasına konularak yapılır 1.
- Şalgam turşusu 1. Şalgamlar halka halka kesilip kaynar tuzlu suda haşlandıktan sonra sirke, sarımsak ve turşu tuzu eklenerek bir hafta bekletilir 1.
- Şalgam çorbası 1. Rendelenmiş turplar zeytinyağında sotelendikten sonra su ve şalgam eklenerek pişirilir, ardından blenderdan geçirilir 1.
- Şalgamlı pankek 1. Rendelenmiş şalgam, un, mısır nişastası, yumurta ve su gibi malzemelerle hazırlanan pankek 1.
- Şalgam püresi 1. Haşlanan şalgam ve patates püre haline getirilip tereyağı ve kişniş eklenerek servis edilir 1.
- Şalgamlı bulgur salatası 14. Kaynatılıp demlenmeye bırakılan şalgam suyuna bulgur eklenip, içine mısır, kornişon turşu, maydanoz ve dereotu eklenerek yapılır 14.
- Antep fıstıklı şalgam salatası 1. Kırmızı şalgam, salatalık, taze soğan, Antep fıstığı ve beyaz peynirle hazırlanan salata 1.
- Şalgam kızartması 1. Doğranmış şalgamlar zeytinyağı, parmesan peyniri ve baharatlarla kızartılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: