Buradasın
Çin mutfağında tavuk nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çin mutfağında tavuk pişirmek için iki popüler tarif:
- Çin Usulü Tavuk Tarifi:
- Malzemeler: 700 gram tavuk fileto, 2 orta boy kabak, 3 orta boy havuç, 1 kırmızı biber, 1 su bardağı un, 4 diş sarımsak, 1 kaşık soya sosu, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, 1 tatlı kaşığı susam 1.
- Hazırlanışı:
- Tavukları uzun jülyen doğrayın ve soya sosuyla harmanlayın 1.
- Unu bir kaba dökün ve tavukların her tarafını una bulayın 1.
- Fritözde veya bol yağda kızartın 1.
- Havuç ve kabağı haşlayın 1.
- Geniş bir teflon tavaya yağ koyun, sarımsak ekleyin ve biberle birlikte soteleyin 1.
- Haşlanmış sebze ve kızartılmış tavukları ekleyip karıştırın 1.
- Tuz ve susam ekleyerek servis edin 1.
- Kung Pao Usulü Tavuk Tarifi:
- Malzemeler: 400 gram tavuk göğsü, 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 2 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 3 yemek kaşığı yer fıstığı, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, 2 tatlı kaşığı soya sosu, 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı, 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi 24.
- Hazırlanışı:
- Tavukları küp küp doğrayın, mısır nişastası, soya sosu, ayçiçek yağı ve pirinç sirkesi ile marine edin ve 30 dakika bekletin 24.
- Marine edilen tavukları tavada kızartın 24.
- Tavaya yağ, sarımsak ve pul biber ekleyip 1 dakika pişirin 24.
- Kızarmış tavukları ve yer fıstıklarını ekleyip 2 dakika karıştırın 24.
- Sos malzemelerini ekleyip 1-2 dakika daha pişirin 24.
- İnce doğranmış yeşil soğan ve susam ile süsleyerek servis edin 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: