Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çin mutfağında en çok yenilen yemeklerden bazıları şunlardır:
- Pekin ördeği 234. Ördeğin dışı çıtır, içi yumuşak olur ve genellikle pankek, tatlı soya sosu veya sarımsaklı soya sosu ile birlikte servis edilir 3.
- Kung Pao tavuğu 34. Küp şeklinde doğranmış tavuk, kuru chili biberi ve kızarmış fıstık ile hazırlanır 34.
- Çin mantısı 134. İçi kıyma, sebze, tavuk veya karidesle doldurulur ve haşlanarak, buharda veya kızartılarak pişirilir 34.
- Hot pot 34. Çin'de sosyalleşmek için tercih edilen bir yemek olup, güveç şeklinde servis edilir 4.
- Yangzhou kızarmış pilavı 3. Karides, mantar, havuç, bambu filizleri, yumurta ve mısırın pirinç ile birlikte kızartılmasıyla hazırlanır 3.
- Lanzhou el açması noodle 3. Çin'deki Müslüman toplumun mutfağından çıkan bir yemek olarak bilinir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: