Bulgurla birlikte kapuskanın yanına gidebilecek bazı yemekler ve lezzetler şunlardır: 1. Yayla Çorbası: Kapuskadan önce sıcak bir başlangıç olarak tercih edilebilir. 2. Ezogelin Pilavı: Şehriye, pirinç, bulgur, biber ve domates ile hazırlanan yöresel bir pilav. 3. Fesleğenli Fırın Makarna: Kapuskanın etli olması nedeniyle makarnanın fesleğen ve parmesan peyniri ile zenginleştirilmesi önerilir. 4. Kuru Börülce Salatası: Kuru börülce, maydanoz, dereotu ve soğan ile hazırlanan bir salata. 5. Kıl Biber Turşusu: Kapuska ile mükemmel bir uyum sağlar. Ayrıca, ev yapımı yoğurt veya nane ve soğuk su ile hazırlanan ayran da kapuskanın yanında sunulabilecek içecekler arasındadır.