Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yöresel bulgur çeşitleri şunlardır:
- SefelKitel Pilavlık Bulgur: En çok tanınan ve yaygın olarak tüketilen bulgur çeşididir 1.
- Midyat Orta Bulgur: Anadolu'nun birinci sınıf durum buğdaylarından elde edilir 1.
- Şişe Bulgur: Buğdayın haşlanmadan kırılmasıyla elde edilen orta büyük bulgur çeşididir 14.
- Esmer Bulgur: Tam buğdaydan hazırlanır ve lif oranı yüksektir 34.
- Kısırlık Bulgur: İnce bulgurdan yapılır, kısır ve salata yapımında kullanılır 3.
- Çiğ Köftelik Bulgur: Çok ince çekilmiş olup, çiğ köfte yapımında kullanılır 34.
- Firik Bulguru: Buğdayın yeşil haliyle toplanıp farklı kurutma yöntemleriyle elde edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: