Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yöresel bulgur çeşitlerinden bazıları şunlardır:
- Başbaşı bulgur 13. Buğdayın kırılmadan sadece kabuğunun soyulması ile elde edilen bir bulgur çeşididir 3. Pilavlarda, dolmalarda ve çorbalarda kullanılabilir 3.
- Antep bulguru 2. 4.000 yıllık Kadim® Horasan Buğdayı’ndan üretilen Hasata Antep Bulguru, Gaziantep ilimizde bulunan Barak Ovası’nda yetiştirilen durum buğdaylarından üretilir 2.
- Pilavlık Horasan bulguru 2. 4.000 yıldan fazla bir süre önce ortaya çıkan Antik Tahıl Horasan Buğdayı’ndan üretilen Hasata Pilavlık Horasan Bulguru, değiştirilmeden kalacağı ve kontrolde binlerce yıl önceki özelliklerinde yetiştirileceği garantisi ile Kadim® alt markası altında tescil edilmiştir 2.
- Şişe bulgur 13. Buğdayın haşlanmadan (çiğ buğday) kırılmasıyla elde edilen orta büyüklükte bulgur çeşididir 3. Arap kültüre özgü yemeklerin yapımında önemli yere sahiptir 3.
Ayrıca, sarı bulgur, esmer bulgur, kepekli bulgur, ince köftelik (çiğ köftelik) bulgur, köftelik bulgur, iri pilavlık bulgur ve pilavlık bulgur da yöresel bulgur çeşitleri arasında sayılabilir 125.
Bulgur çeşitleri ve özellikleri hakkında daha fazla bilgi için yemek.com, hasata.com.tr, nefisbulgur.com.tr ve durubulgur.com gibi siteler ziyaret edilebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: