Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Siyez bulguru ile normal bulgur arasındaki bazı farklar:
- Besin değeri: Siyez bulguru, protein, lif, vitamin ve mineral açısından daha zengindir 135. Normal bulgurun protein ve lif içeriği siyez bulguruna göre daha düşük olabilir 5.
- Glüten içeriği: Siyez bulguru, düşük glüten içeriğine sahiptir, normal bulgur ise yüksek glüten içeren durum buğdayından yapılır 5.
- Pişirme süresi: Siyez bulguru, normal bulgura göre daha uzun sürede pişer 15.
- Lezzet: Siyez bulguru, hafif fındıksı bir tada sahipken, normal bulgur daha nötr bir tada sahiptir 5.
- Dayanıklılık: Siyez bulguru, normal bulgura göre daha dayanıklıdır 3.
- Üretim: Siyez bulguru, geleneksel yöntemlerle üretilir ve herhangi bir endüstriyel işlem görmez 13. Normal bulgur, çeşitli işlemlerden geçtikten sonra yarı hazır bir besin olarak tüketiciye ulaşır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: