• Buradasın

    Çatalhöyük bulguru nerede üretiliyor?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Çatalhöyük bulguru, Konya Şeker bünyesinde, Karapınar Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Çatalhöyük Bulgur ve Bakliyat Fabrikasında üretilmektedir 13.
    Fabrikanın mevcut alanı 120 bin metrekare olup, proje alanı 62 bin, kapalı alanı ise 24 bin metrekaredir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Bulgurun hammaddesi nedir?

    Bulgurun hammaddesi buğdaydır. Bulgur, buğdayın temizlenmesi, kaynatılması, kurutulması, kabuğunun soyularak değişik tipte değirmenlerde öğütülmesi ve farklı boyutlardaki taneciklerinin ayrılmasıyla elde edilen, sadece su ve buğdaydan oluşan bir gıda maddesidir.

    Bulgurun kökeni nereden gelir?

    Bulgurun kökeni, Orta Doğu ve Akdeniz bölgesine dayanmaktadır.

    Çatalhoyuk bulgurun özelliği nedir?

    Torku Çatalhöyük bulgurunun bazı özellikleri: Taş değirmende öğütme: Geleneksel yöntemlerle, el değmeden, katkı maddesi kullanmadan üretilir. Yüksek lif oranı: Buğday kabukları az soyulduğu için diğer bulgurlara göre daha fazla lif içerir. Doğal renk: Ekstra parlatma işlemi uygulanmadığı için doğal rengini korur. Modern üretim: Türkiye'nin en gelişmiş bulgur üretim tesislerinde, otomasyon ve PLC (Akıllı Kontrol Sistemi) ile üretilir. Besin değeri: Otoklav sistemi ile üretildiği için yüksek lif ve protein içeriğine sahip olup, besinsel fire kaybı en aza indirilir.

    En iyi bulgur nerenin bulguru?

    En iyi bulgurun yetiştiği yerler arasında öne çıkan bölgeler şunlardır: Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin gibi iller, iklim ve toprak yapıları sayesinde bulgur üretimi için elverişlidir. Orta Anadolu Bölgesi: Kayseri, Nevşehir, Aksaray gibi iller, özellikle siyez bulguru üretimi için uygundur. Doğu Anadolu Bölgesi: Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli gibi iller, soğuk kışlar ve sıcak yazları ile bulgur yetiştiriciliğine uygun bir iklim sunar. Akdeniz Bölgesi: Adana, Mersin, Hatay gibi iller, uygun iklim ve toprak koşullarına sahiptir. Ayrıca, Mardin'in "Mezopotamya Ovası"nda yetişen buğdaydan yapılan bulgur, kehribar sarısı rengi ve kalitesiyle öne çıkar. Bulgurun kalitesi, yetiştiği bölgenin yanı sıra üretim yöntemleri ve kullanılan buğday türüne de bağlıdır.