Kemikli barbunya yemeği yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 500 gram taze barbunya - 1 adet soğan - 1 adet havuç - 2 diş sarımsak - Yarım çay bardağı zeytinyağı - 1 yemek kaşığı domates salçası - 1 yemek kaşığı toz şeker - 1 çay kaşığı tuz - 3 su bardağı su Yapılışı: 1. Ayıklanmış barbunyaları tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın. 2. Haşlanan barbunyanın suyunu süzün. 3. Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun. 4. Havucu ve sarımsağı küçük küçük doğrayın, tencereye ekleyin ve 1-2 dakika kavurun. 5. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. 6. Barbunyaları ekleyin, toz şeker ve tuzunu da koyup üzerine gelecek kadar ılık su döküp karıştırın. 7. Kaynayınca ocağın altını kısın ve 20-25 dakika hafif suyunu çekene kadar pişirin. 8. Piştikten sonra soğumaya bırakın, servis tabağına alın ve üzerini süsleyin.