Buradasın
Kuru barbunya yemeğinin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru barbunya yemeğinin püf noktaları:
- Islatma: Kuru barbunyalar, bir gece önceden ıslatılmalıdır 12. Islatma suyu dökülüp, barbunyalar temiz suyla tekrar ıslatılmalıdır 12.
- Pişirme: Yemek, kısık ateşte yavaş yavaş pişirilmelidir 2. Bu sayede sebzeler suyunu salıp yemeğe karışır 2.
- Ek Malzemeler: Soğan ve havuç küçük küpler halinde doğranmalı, patates daha sonra eklenmelidir 12. Domates salçası ve bir çimdik toz şeker, yemeğe lezzet katar 34.
- Dinlendirme: Yemek, piştikten sonra oda sıcaklığına gelip buzdolabında dinlendirilmelidir 2. Bu, lezzetini artırır 2.
- Servis: Üzerine ince kıyılmış dereotu veya maydanoz serpiştirilebilir 2. Ilık veya soğuk servis edilebilir, genellikle limon dilimleriyle sunulur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: