Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gürcü barbunya tarifi için gerekli malzemeler ve pişirme yöntemi şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1 kilo barbunya fasülye 2
- 1 demet maydanoz 2
- 3 tane pırasa sapları 2
- Yarım demet kinzi 2
- Yarım demet taze nane (kuruda olabilir) 2
- 5 diş sarımsak 2
- Acı biber ya da pul biber 2
- Erik ekşisi ya da nar ekşisi 2
Hazırlanışı:
- Akşamdan ıslatılan barbunyayı ateşe koyup pişirin 2.
- Bu arada maydonoz, pırasa, kinzi ve naneyi ince ince kesin 2.
- Sarımsakları da ince ince kesin 2.
- Barbunya pişince suyu azaldıysa sıcak su katarak kıvamını ayarlayın, katı olmasın hafif sulu olsun 2.
- Kesilen malzemeleri üzerine dökün, biberini ekleyin ve 5 dakika hepsini kaynatın 2.
- Varsa ekşi katın, yoksa da olur 2.
Ayrıca, barbunya yemeği için zeytinyağlı Gürcü fasülyesi tarifi de mevcuttur 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: