Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gürcü barbunya tarifi için gerekli malzemeler:
- 3 su bardağı barbunya fasulye 1;
- bir tutam kinzi 1;
- 3 diş sarımsak 1;
- tuz 1;
- bahçe biberi (isteğe bağlı) 1;
- bir tutam kadar maydanoz 1.
Hazırlanışı:
- Geceden ıslatılan fasulyeler bir taşım kaynatıldıktan sonra süzülür ve suyu değiştirilir 1.
- Fasulyeler, yeni suyuyla tekrar haşlanması için ateşe bırakılır 1.
- Bir havanda kinzi, tuz ve sarımsak dövülür 1.
- Haşlanan barbunyalara dövülen harç eklenir 1.
- Barbunyanın suyu çok olmasın, suyun bir iki parmak kadar barbunyaları geçmesi yeterlidir 1.
- Üzerine kinzi eklenen barbunya, bir tahta kaşığının arkası ile suda biraz ezilir, hepsi ezilmemelidir 1.
- En son olarak da üzerine maydanoz kesilir ve bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır 1.
Alternatif bir tarif için lezzetler.com sitesine de başvurulabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: