• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Asker barbunyası nasıl yapılır?

    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Barbunya

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A rustic Turkish kitchen with a steaming pot of *zeytinyağlı barbunya* on a wooden table, surrounded by fresh ingredients like red kidney beans, onions, carrots, tomatoes, and a bottle of olive oil, evoking warmth and tradition.
    Asker barbunyası (zeytinyağlı barbunya) yapmak için gerekli malzemeler:
    • yarım kilo barbunya 45;
    • 1 kuru soğan 45;
    • 1 havuç 45;
    • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 5;
    • 1 domates 5;
    • 1 yemek kaşığı salça 5;
    • 1 çay kaşığı tuz 5.
    Yapılışı:
    1. Düdüklü tencerede zeytinyağı ile yemeklik doğranmış soğanı kavurun 5.
    2. Pembeleşen soğanlara önce domates, ardından salçayı ekleyip kavurmaya devam edin 5.
    3. Küp küp doğranmış havuçları da ekleyip karıştırın 5.
    4. Dondurulmuş veya taze barbunyaları, tuzu da atıp tüm malzemeleri karıştırın 5.
    5. Üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynayınca düdüklü tencerenin kapağını kapatın 5.
    6. Yaklaşık 40 dakika sonra barbunya pişmiş olacaktır 5.
    7. Pişme işleminden sonra en az 1 saat dinlendirin 5.
    8. Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. haberturk.com
        1
      2. hurriyet.com.tr
        2
      3. kevserinmutfagi.com
        3
      4. yemek.com
        4
      5. sonmuhur.com
        5
    • Barbunya yemeğinin farklı çeşitleri nelerdir?

    • Asker barbunyası hangi yöreye aittir?

    • Barbunya yemeği hangi garnitürlerle servis edilir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    A steaming pot of red barbunya beans simmering on a stovetop in a Turkish kitchen, with a wooden spoon resting beside it and a bowl of cumin nearby.

    Barbunya kaç dakikada pişer?

    Barbunya pişirme süresi, kullanılan yöntem ve barbunyanın türüne göre değişiklik gösterir: Düdüklü tencere: Taze barbunya, düdüklü tencerede yaklaşık 15-20 dakika içinde pişer. Normal tencere: Barbunya, normal tencerede genellikle 45 dakika ile 1 saat arasında pişer. Haşlama: Haşlama yöntemi kullanıldığında, barbunya genellikle 20-30 dakika içinde pişer, ancak bu süre tazeliğine ve büyüklüğüne bağlı olarak değişebilir.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • PişirmeSüreleri
    5 kaynak

    Barbunyaya hangi baharatlar yakışır?

    Barbunyaya yakışabilecek bazı baharatlar: Sarımsak. Kimyon. Karabiber. Zeytinyağı. Limon. Pul biber. Kekik. Nane. Tarhun. Bu baharatlar, barbunya yemeklerine farklı tat ve aromalar katarak lezzetini artırır.
    • Gıda
    • Baharatlar
    • Tarifler
    • Malzemeler
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"ge8h0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fasker-barbunyasi-nasil-yapilir-3183623286%3Flr%3D213%26ncrnd%3D86993","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"8471626741756830135","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1756830150539835-13066031283224954469-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-223-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"ge8hw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"ge8h1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"ge8hw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"ge8h2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Asker barbunyası (zeytinyağlı barbunya) yapmak için gerekli malzemeler**:\n* yarım kilo barbunya [```4```](https://www.mynet.com/zeytinyaglilarin-en-guzeli-barbunya-tarifi-1196598-myyemek)[```5```](https://yandex.com.tr/yacevap/t/barbunya);\n* 1 kuru soğan [```4```](https://www.mynet.com/zeytinyaglilarin-en-guzeli-barbunya-tarifi-1196598-myyemek)[```5```](https://yandex.com.tr/yacevap/t/barbunya);\n* 1 havuç [```4```](https://www.mynet.com/zeytinyaglilarin-en-guzeli-barbunya-tarifi-1196598-myyemek)[```5```](https://yandex.com.tr/yacevap/t/barbunya);\n* 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı [```5```](https://yandex.com.tr/yacevap/t/barbunya);\n* 1 domates [```5```](https://yandex.com.tr/yacevap/t/barbunya);\n* 1 yemek kaşığı salça [```5```](https://yandex.com.tr/yacevap/t/barbunya);\n* 1 çay kaşığı tuz [```5```](https://yandex.com.tr/yacevap/t/barbunya).\n\n**Yapılışı**:\n1. Düdüklü tencerede zeytinyağı ile yemeklik doğranmış soğanı kavurun [```5```](https://yandex.com.tr/yacevap/t/barbunya).\n2. Pembeleşen soğanlara önce domates, ardından salçayı ekleyip kavurmaya devam edin [```5```](https://yandex.com.tr/yacevap/t/barbunya).\n3. Küp küp doğranmış havuçları da ekleyip karıştırın [```5```](https://yandex.com.tr/yacevap/t/barbunya).\n4. Dondurulmuş veya taze barbunyaları, tuzu da atıp tüm malzemeleri karıştırın [```5```](https://yandex.com.tr/yacevap/t/barbunya).\n5. Üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynayınca düdüklü tencerenin kapağını kapatın [```5```](https://yandex.com.tr/yacevap/t/barbunya).\n6. Yaklaşık 40 dakika sonra barbunya pişmiş olacaktır [```5```](https://yandex.com.tr/yacevap/t/barbunya).\n7. Pişme işleminden sonra en az 1 saat dinlendirin [```5```](https://yandex.com.tr/yacevap/t/barbunya).\n8. Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz [```5```](https://yandex.com.tr/yacevap/t/barbunya).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.haberturk.com/barbunya-pilaki-tarifi-zeytinyagli-barbunya-yemegi-nasil-yapilir-hts-2172133","title":"Barbunya Pilaki Tarifi: Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Nasıl...","shownUrl":"https://www.haberturk.com/barbunya-pilaki-tarifi-zeytinyagli-barbunya-yemegi-nasil-yapilir-hts-2172133","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.hurriyet.com.tr/lezizz/taze-barbunya-tarifi-41539138","title":"Hürriyet: Taze Barbunya Tarifi: Evde Taze Barbunya Yapımı...","shownUrl":"https://www.hurriyet.com.tr/lezizz/taze-barbunya-tarifi-41539138","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.kevserinmutfagi.com/taze-barbunya-yemegi-nasil-yapilir.html","title":"Taze Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır? | Kevserin Mutfağı...","shownUrl":"https://www.kevserinmutfagi.com/taze-barbunya-yemegi-nasil-yapilir.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://yemek.com/tarif/barbunya/","title":"Zeytinyağlı Barbunya, Barbunya Tarifi (Videolu... - Yemek.com","shownUrl":"https://yemek.com/tarif/barbunya/","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://www.sonmuhur.com/lezzetli-barbunya-yapmanin-yolu-1-kasik-eklenmeliymis-barbunyaya-lezzet-katan-tuyo","title":"Lezzetli Barbunya Yapmanın Yolu : 1 Kaşık Eklenmeliymiş!","shownUrl":"https://www.sonmuhur.com/lezzetli-barbunya-yapmanin-yolu-1-kasik-eklenmeliymis-barbunyaya-lezzet-katan-tuyo","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Asker barbunyası nasıl yapılır?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/barbunya","text":"Barbunya"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Barbunya yemeğinin farklı çeşitleri nelerdir?","url":"/search?text=Barbunya+yeme%C4%9Fi+%C3%A7e%C5%9Fitleri&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Asker barbunyası hangi yöreye aittir?","url":"/search?text=Asker+barbunyas%C4%B1+hangi+y%C3%B6reye+aittir%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Barbunya yemeği hangi garnitürlerle servis edilir?","url":"/search?text=Barbunya+yeme%C4%9Fi+garnit%C3%BCrleri&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Asker+barbunyas%C4%B1+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A rustic Turkish kitchen with a steaming pot of *zeytinyağlı barbunya* on a wooden table, surrounded by fresh ingredients like red kidney beans, onions, carrots, tomatoes, and a bottle of olive oil, evoking warmth and tradition.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-7xshROlXC4eI4phYCICG/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"8471626741756830135","reqid":"1756830150539835-13066031283224954469-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-223-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1756830150539835-13066031283224954469-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-223-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"ge8hw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"ge8h3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/barbunya-yemegi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hurriyet.com.tr/egitim/barbunya-kac-dakikada-piser-barbunya-duduklude-veya-tencerede-ne-kadar-surede-piser-41870446?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://birtutamlezzet.com/tarifler/zeytinyagli-yemekler/duduklude-zeytinyagli-barbunya/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tgrthaber.com/mavikadin/barbunya-yemegi-kac-dakikada-piser-gaz-yapmamasi-icin-mutlaka-kimyon-ekleyin/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemektekeyifvar.com/tencere-yemekleri/duduklude-barbunya-tarifi?size=16&stub=1"],"header":"Barbunya kaç dakikada pişer?","teaser":"Barbunya pişirme süresi, kullanılan yöntem ve barbunyanın türüne göre değişiklik gösterir: Düdüklü tencere: Taze barbunya, düdüklü tencerede yaklaşık 15-20 dakika içinde pişer. Normal tencere: Barbunya, normal tencerede genellikle 45 dakika ile 1 saat arasında pişer. Haşlama: Haşlama yöntemi kullanıldığında, barbunya genellikle 20-30 dakika içinde pişer, ancak bu süre tazeliğine ve büyüklüğüne bağlı olarak değişebilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/barbunya-kac-dakikada-piser-1880152939","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirmesureleri","text":"PişirmeSüreleri"}],"imageThumbProps":{"alt":"A steaming pot of red barbunya beans simmering on a stovetop in a Turkish kitchen, with a wooden spoon resting beside it and a bowl of cumin nearby.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-w9eQX0C1wH1mXiCmzz9G/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/barbunya/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemektekeyifvar.com/zeytinyagli-tarifler/lokanta-usulu-zeytinyagli-barbunya-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://deh.com.tr/tag/zeytinyagli-barbunya-yanina-ne-yakisir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://jardineden.com.tr/tag/barbunya-ne-yakisir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://psikolojiblogu.com.tr/tag/barbunyanin-icine-hangi-baharatlar-girer/?size=16&stub=1"],"header":"Barbunyaya hangi baharatlar yakışır?","teaser":"Barbunyaya yakışabilecek bazı baharatlar: Sarımsak. Kimyon. Karabiber. Zeytinyağı. Limon. Pul biber. Kekik. Nane. Tarhun. Bu baharatlar, barbunya yemeklerine farklı tat ve aromalar katarak lezzetini artırır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/barbunyaya-hangi-baharatlar-yakisir-3853440281","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/baharatlar","text":"Baharatlar"},{"href":"/yacevap/t/tarifler","text":"Tarifler"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"Malzemeler"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"ge8hw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"ge8h4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"ge8hw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"ge8h5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"ge8hw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}