Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Asker barbunyası (zeytinyağlı barbunya) yapmak için gerekli malzemeler:
- yarım kilo barbunya 45;
- 1 kuru soğan 45;
- 1 havuç 45;
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 5;
- 1 domates 5;
- 1 yemek kaşığı salça 5;
- 1 çay kaşığı tuz 5.
Yapılışı:
- Düdüklü tencerede zeytinyağı ile yemeklik doğranmış soğanı kavurun 5.
- Pembeleşen soğanlara önce domates, ardından salçayı ekleyip kavurmaya devam edin 5.
- Küp küp doğranmış havuçları da ekleyip karıştırın 5.
- Dondurulmuş veya taze barbunyaları, tuzu da atıp tüm malzemeleri karıştırın 5.
- Üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynayınca düdüklü tencerenin kapağını kapatın 5.
- Yaklaşık 40 dakika sonra barbunya pişmiş olacaktır 5.
- Pişme işleminden sonra en az 1 saat dinlendirin 5.
- Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: