Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Asker barbunyası olarak bilinen zeytinyağlı barbunya yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- Yarım kilo barbunya 13
- 1 adet kuru soğan 13
- 1 adet havuç 13
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 13
- 1 adet domates 13
- 1 yemek kaşığı salça 13
- 1 çay kaşığı tuz 13
Yapılışı:
- Düdüklü tencerede zeytinyağı ile yemeklik doğradığınız soğanı kavurun 13.
- Pembeleşen soğanlara önce domates, ardından salçayı ekleyip kavurmaya devam edin 13.
- Küp küp doğradığınız havuçları da ekleyip karıştırın 13.
- Dondurulmuş ya da taze barbunyaları, tuzu da atıp tüm malzemeleri karıştırın 13.
- Üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynayınca düdüklü tencerenin kapağını kapatın 13.
- Yaklaşık 40 dakika sonra barbunyanız pişmiş olacaktır 13.
- Pişme işleminden sonra en az 1 saat dinlendirmenizi öneririz 1.
- Ilık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: